Krascha eller bromsa?

Jag är väldigt medveten om att jag är en allt eller inget person men ändå går jag fortfarande i fällan. För 3 månader sedan påbörjade jag mitt nya drömjobb och jag stormtrivs. Med företaget, med kollegorna, och med arbetsuppgifterna. Inför go live som jag bloggat lite om var det intensivare än intensivare. De tre senaste månaderna har jag gett allt och lite till. Jobbat kvällar och helger för att levererar vilket inte är så konstigt när man är ny på jobb osv. Träningen har skippats, maten har varit okej men mycket skräp. sociala kuligheter till ett minimum. Dock inget socker de senaste två månaderna och sömnen har funkat bra tack vare mindfulnessen.

Men förra fredagen tog det stopp. Jag var så otroligt trött ända in i benmärgen och kroppen börjar säga ifrån. Märks att jag inte tränat och att jag inte fått den återhämtning som jag behöver. Så istället för att krascha helt så valde jag att dra i handbromsen. Nu får jag agera min egna stresscoach.Vilken tur att jag har verktygen och lyssnar på min kropp numera. Heja mig! Bara att inse att oavsett hur mycket jag jobbar kommer jag aldrig vara i kapp. Plus att jag måste ta hand om mig själv annars går allt åt skogen. Så nu är det inget jobb på helger och kvällar som gäller för ett tag.

Denna veckan har jag istället fått massage, jobbat hemifrån en dag för att få sovmorgon och lugn att jobba, haft Bokklubben på besök, tränat 5 pass - tjoho vilken skillnad i kropp och knopp speciellt dagens utepass med solsken i ögonen, mycket sömn och söndagsmiddag med föräldrarna. Just like the coach ordered :-) Planen är att copy & paste detta fram till julledigheten dvs vila/sömn, frisk luft, träning, kuligheter, jobb vanliga arbetstider plus att jobba hemifrån då och då. Jag har inga planer på att krascha men med min personlighet måste jag alltid vara försiktig och uppmärksam på varningssignalerna. Jag är glad att jag lärt känna mig själv och vad som fungerar för mig så att jag kan dra i bromsen i tid. Känner du dig själv och har du verktygen att hantera stress?

Kommentarer

  1. Jag har (på mitt nya jobb) verkligen anammat min terapeuts råd att inte gå in i något med mer än 80%, då kan jag "öka" lite när det behövs utan att jag bränner ut mig (igen). Om inte mina 80% duger, då är jag inte på rätt plats för INGEN kan förväntas ge 100% varje dag år ut och år in. BRA att du bromsat nu! Jobba hemma med sovmorgon gör jag minst en dag i veckan, annars finns det inte en chans att jag orkar!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass