Dag 1 inför Go Live

Imorse åkte jag till jobb med lite fjärilar i magen - no pun intended :-) Första dagen på det som jag i projektet kallar "Production week" eller "War week" (long story...). Det vill säga idag var första gången som "mitt team" fick komma in i de nya systemen fullt ut. Det är nu som vi ska bygga tex alla e-mail mallar som ska användas när Elle, Cafe, Allers, Må Bra eller något annat av Aller Medias varumärken skickar e-mail till våra kunder. Plus en massa mer för den "Production plan" som vi lagt upp ligger på kanske över 800 olika saker som ska produceras fram till 1 november. Så jag tror ni kan förstå att det är intensiva dagar på schemat just nu. Plus många människor och trådar att ha koll på som projektledare så allt flyter på.

Det är i sådana här intensiva perioder som det blir ännu svårare för mig att hålla sockermonster i schack. Men jag har lagt upp en plan de kommande dagarna som jag hoppas gör att jag kan göra just det. Exempelvis har jag köpt in så mycket nyttiga snacks-alternativ som möjligt till teamet men även en del choklad och kakor för jag kan inte styra alla andras matintag... Men smart nog så dukade jag upp allt på en vagn aka numera kallad fika-vagnen :-) Denna satte jag så långt ifrån mig som möjligt i ett annat rum så jag slipper sitta precis bredvid. Onyttigheterna satte jag på understa hyllan så de inte är så synliga. Till eftermiddagsfikan har jag beställt så nyttiga alternativ som möjlig istället för Delicato eller andra kakor. Så nu ska vi får smoothies, raw food bollar och bars och andra överraskningar istället. Bra va?

Andra pusselbitar för mig är att se till att varva ner i tid samt att gå i säng så tidigt som möjligt. Ju mer sömn jag får desto bättre laddad är jag att sköta kosten dagen efter. Trött = sockermonster big time. Nu sitter jag tex nyduschad med en varm kopp te och vetekuddar för att slappna av. Jag ser till att gå till och från tåget så jag får frisk luft och dagsljus. Plus planen är att få till träning så många dagar som möjligt. Det ger ju mig lugn i kropp och knopp. Stressen rinner av och jag tänker på annat än jobb och socker. Idag efter över 11 timmars non-stop jobb fick jag till 45 minuter lugn återhämtning på crosstrainer och lite rörlighet på det. Tjoho heja mig och bildbevis finns på Instagram :-)

Jag tänker även att om jag bloggar varje kväll (eller så ofta jag hinner för är det kris i projektet sitter jag kvar på jobb) om hur det har gått så blir förhoppningsvis motivationen större att sköta sig. Jag tänker även på att få in extra mycket protein för mättnadskänslan, dra ner på onödiga kolhydrater utan mer grönsaker, planerar måltiderna och kylen har massa bra alternativ på snabbmat tex Spoons soppor, frukt, kvarg, kokta ägg m.m. Sen ser jag till att dricka mycket vatten och te så jag sysselsätter mig med det istället för att tugga. Dessutom boostar jag kroppen med Berocca, multivitamin, magnesium, d-vitamin, omega3. Ett annat trick som jag egentligen inte tror gör underverk utan mer är en känsla är att jag dricker detox-te från Pukka och lite andra maybe it works or maybe not men allt räknas just nu :-)

Så för att sammanfatta dag 1: det gick strålande och jag är bäst!

Här kan ni se lite bilder på allt som ska produceras... Plus i hörnet där ser ni min arbetsplats de kommande dagarna.

Detta är dock inte allt... 

Och inte ens detta är allt :-) 

Fikavagnen som blev väldigt uppskattad av mina kollegor!

Lite nyttigare alternativ... 

Och the naughty shelf :-) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass