Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, göra bättre val och att hitta en balans där jag kan gå ner i vikt utan att göra det för extremt. Jag vill kunna vara med på en lunch här och där eller bjuda vännerna på middag.

Tidigare har jag använt Lifesum appen till och från men känner att jag vill ha något mer som guidar mig. Inte a la kostrådgivare eller PT utan mer ett program som är tillgängligt när jag behöver det. Som kan styra upp framför allt portionsstorlekarna men där jag kan göra aktiva val i hur jag lägger upp min kost. Jag vet ju att det funkar för mig att planera min mat och att ha koll på intaget. Annars blir det gärna lite extra här och lite extra där. Lite större portioner för varje dag och till sist så har allt gått åt skogen.

Jag har i min närhet olika vänner som testat Viktväktar-appen och gillar den väldigt mycket så jag tänkte why not? Så efter en lång betänketid så signade jag i fredags upp mig för ett 6 månaders abonnemang. Varför betänketid? Jo för jag vart/är rädd för de där pointsen :-) Jobbigt att sätta sig in i något nytt och hur många kalorier är en smartpoint egentligen? Hela helgen har jag stressats av det och varför får typ alla 30 points per dag (obs det sistnämnda är min reptilhjärnas tolkning :-) ). Men när fru Jensen kollade upp lite mer att den där salladen från Salad & Smoothies utan dressing är 2/3 av mitt rekommenderat dagsintag. Eller att Espresso Houses yoghurt med nötter och torkad frukt är detsamma så kapitulerade jag.

Hallå om jag håller mig till dessa utdelade pointsen per dag så kommer det vara en himla mycket mindre dagsintag är i nuläget. Ja jag har stått ganska så stilla på vågen i typ ett år och det är bra. Men vad som är mindre bra är att det är 15 kilo för mycket på denna kroppen just nu. Så nu är det slut på helgfrukost på EH och nä jag har inte ens vågat kolla upp frukt/mandel scones... Eller köpt Ceasarsallad för då blir det ju vatten resten av dagen. Jag blandar fortfarande hejvilt i kostfloran mellan ersättningar eller mer protein eller att socker får vara men jag har lovat mig själv att ge det dessa 6 månaderna sen utvärderar jag.

Inte flippa ut om vågen skulle visa plus en vecka och ändra om allt. Inte ändra bara för att jag känner för det utan stick to the plan. Jobba på portionsstorlekarna och fyll på med mycket grönsaker. Att göra bra val tex lördagssnackset behöver inte vara 225 gr ostbågar utan kan vara 65 gr popcorn. Att kunna vara med på en utemiddag men att funderar en gång till innan det beställs eller glufsa i sig brödkorgen för att den står där. Och allt ska fyllas i och 100% ärlighet gäller annars kan jag lika bra lägga ner innan jag har börjat. So far so good och jag behöver allt pepp och stöttning jag kan få. Nu blir det lite mer matfokus i bloggen och på Instagram men självklart ska träningen fortsättas med för nu har jag ju kommit in en flow.

Har du använt Viktväktarna online?

Kommentarer

  1. Jag kör VVappen! Förutom lite tjorv i funktionen ibland funkar den bra. Jag uppskattar också skannerfunktionen som gör det lätt att läsa av livsmedel och få värden på dem. För mig funkar det bra, ger kontroll och lugn och hjälper mig mot ett hälsosammare liv. Hoppas du också tycker att den är en hjälp på vägen!

    SvaraRadera
  2. Jag kör Viktväktar-appen och Viktväktarnas matkasse från Citygross och det har fungerat alldeles strålande. Har försökt gå ner i vikt hundratals gånger känns det som, olika metoder, utan att få ett hållbart resultat. Har alltid tröttnat efter ett tag, det har känts som om man har tvångströja på sig! Men nu startade vi hela familjen i mitten på januari och jag och min man har gått ner ca 12-13 kg var och dottern, som hade en betydligt blygsammare utgångsvikt, har gått ner 7 kg. Framför allt är matkassen en stor hjälp! Hade förmodligen inte funkat annars. Man behöver inte fundera, planera, räkna och dividera utan det är bara att laga det man får hem, äta en fjärdedel av det och så är det klart. Vi försöker verkligen anamma detta som ett nytt sätt att leva och inte som en bantningskur, med ett slutdatum. Därför så unnar vi oss att äta lite gott på helgen, gå bort och bjuda hem och äta vad vi vill då och sedan är det tillbaka på rätt spår igen nästa dag. /Carita

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass