Valborgsbakning

Här kommer de recepten jag utlovat på Instagram där ni också hittar fler bilder från firandet av Valborg. Min uppgift till firandet var att göra potatismos till huvudrätten och baka chokladtårta till efterrätten. Plus en bonus till maken som älskar pecannötter... Receptet till chokladtårtan hittar du här! Och chokladbollar med pecan och havssalt här!  Obs! Tänk på att det blir en låg tårta a la kladdkaka höjd så förvänta dig inte en maffig tårta på höjden men i smaken :-) Plus att jag gillar inte riktigt cashewsmör så jag använde jordnötssmör istället. Till pecanbollar använde jag även typ en halv matsked honung och några fler skedar kaffe för konsistensen skull. Tips doppa dem inte i mandel för det fastnade för tusan inte :-(

En del av ingredienserna...

"Chokladsmeten" till tårtbottnarna...

Och i med äggvitan som testats över huvudet :-) 

Chokladkrämen emellan och som ska täcka tårtbottnarna. Älskar färgen på honungen!

Voila den färdiga tårtan som jag valde att servera täckt med färska bär samt en kant med bipollen! 

Och serverad med vispgrädde som dock inte är paleo rent tekniskt :-)

Och mina bollar som jag valde att rulla i kakao, kokosflingor och hackad mandel. Pecan är inte my cup of tea men gillar du det så kommer du nog gilla dessa!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass