10 månader sen min operation...

Senaste veckorna har jag märkt att mina kindben blivit tydligare, nyckelbenen framträder, fingrar och händer har blivit knotigare... Okej det lät kanske inte så positivt men innan har ju allt detta varit gömt i fett. Den senaste månaden har jag minskat 1,9 kilo och landade på 80,9 imorse vilket innebär att 65% av min övervikt nu är borta! Jag är så nöjd med senaste månaden med tanke på hur mycket jag jobbat och lite jag tränat. Hade detta varit för ett år sedan hade jag inte rört mig alls, ätit ännu mera skräp och gått upp 5 kilo på samma tid med samma förutsättningarna.

Totalt har jag nu gått ner 31,4 kg sedan start av diet inför operation (början på mars 2019). Senaste månaden har ytterligare 13 cm har försvunnit från kroppen och tex har jag nu ett midjemått på 80 cm. Det har varit ett av mina mikromål på vägen. Läs mer här varför: https://www.1177.se/Skane/liv--halsa/sunda-vanor/sa-bedomer-du-din-vikt/  Jag har minskat totalt under resans gång 20 cm i midjan. Likaså över höfterna har 20 cm försvunnit och över rumpan ytterligare 20. 9 cm på överarmarna. Och ca 10 cm på vardera lår.

Detta har framför allt märkts på träningen på sistone. Har känts lättare att röra på mig i olika övningar. Jag har också mer pepp i stegen när jag är ute och går. Det är lättare att förflytta sig på alla sätt tex upp ur soffan, från toastolen, i sängen. Inte så konstigt det är ju en mini-människa som har försvunnit från min kropp. Snälla säg aldrig till någon "det är bara att röra på dig mer" om du inte vet hur det är att släppa runt på 30 kilo extra. Eller sätt på dig en viktväst med den tyngden så snackar vi sen...

Så nöjd med mitt beslut att göra en gastric bypass. Det satt långt inne och många funderingar/åsikter innan beslutet var taget. Men jag ångrat det inte för en sekund eller jo ibland när man är på buffe eller bara vill äta massor, massor, massor. Fast i nästa sekund så är jag tillbaka i att nej för tusan detta är mycket bättre. Lugnet jag har i min kropp och knopp nu är oslagbart. Och jag känner riktigt hur livsandarna och min energi kommer tillbaka dag för dag. Ja jag vet att jag tjatar men jag har fått mitt liv tillbaka!!! Och det är värt allt!!!

Till vänster tagit i veckan på 81,5 kilo och bilden till höger för exakt ett år sedan på 113 kilo.

Ser du de 5 ärren? Knappt jag gör det :-) 1 till vänster som var störst redan från början syns men de andra måste man verkligen vet var de sitter och tom svårt då.

Tjoho 65% av min övervikt är borta!!! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass