Blir aldrig som man tänkt...

Det var ett tag sedan vi pratade det här i bloggen och jag tänkte att en uppdatering var på sin plats. Det blev väl inte riktigt som jag tänkt men blir det någonsin det :-) Fast det enda som gäller är att aldrig ge upp utan ta nya tag. Göra upp en plan och revidera, revidera, revidera. Och göra sitt bästa helt enkelt efter förutsättningarna och situation. Livet är ju lite upp och ner och då får man anpassa sig. Tror faktiskt det är min styrka att göra upp en plan och sedan anpassa. Även om det ibland känns som ett nederlag har jag lärt mig längs resan att nej det är det inte - det är verkligheten och det viktigaste är ge inte upp!!!

Så planen i börjar på året var ju loosa kilo like nobody before och målvikten ska nås till midsommar som typ efter 3 veckor blev äsch nu skiter jag i det och käkar allt jag kommer över :-) För att sedan bli nya tag igen genom att signa upp för Itrim Fokus. Inte det heller blev som planerat då livet kom emellan och att konceptet inte riktigt levt upp till det jag trodde det vart (tänkte blogga mer om det i veckan som kommer). Som jag bloggat om tidigare så har jobbet och min stresshantering/sömn fått prioritet. Och då går det inte att driva på i 180 med en viktminskning och perfekta träningsresultat också.

Men jag är stolt över hur jag hanterat situationen och det är största beviset för mig hur långt jag kommit i det där med att ta hand om mig själv och min hälsa. Bara det att jag tar tag i stressen och sömnen är ju fantastiskt. Jag är ju värd att må bäst och att jag prioritera detta har aldrig hänt på detta sättet tidigare. Att jag vågar ställa krav, ta hjälp och att förändra det som behövs gör att jag känner mig modig. Jag har liksom blivit klokare längs vägen och vet vad jag behöver för att må bra - me love :-) Inte lätt och det är verkligen inte en dans på rosor att genomföra förändringar för att förbättra sin hälsa...

Kosten funkar väl till 80 %. Det som fallerar är portionsstorlekarna, lite för mycket ostbågar och helt plötsligt en semmelfrossa from nowwhere :-( Fast jag tar upp mig på banan snabbt och har hållit fast vid min "inget socker på jobb" regel (men tror mig häromdagen på Fettisdagen var det stålviljan som fick sättas på prov but I did it!). Likaså har jag inte ätit något lösgodis, choklad, glass, inga sockerefterrätter och är nu uppe i 161 dagar i appen. Heja mig! Likaså så är det inte mycket skräpmat som jag ätit dvs pizza och pommes utan det är kanske var tredje vecka/1 ggr i månad. Jämfört med varje vecka tidigare. Men det är portionsstorlekarna som ställer till det för oavsett om det är färsk mango, kyckling, knäckebröd, ost eller vad som är det för mycket kalorier så är det för mycket kalorier. Plus snacks i form av ostbågar och jordnötsringar...

Dock åter igen perspektiv Jensen! Tänk så långt jag kommit när ovanstående var min dagliga kost. Och tänk så mycket jag äter idag som inte hade funnits på kartan tidigare såsom avokado, linser, sötpotatis, fisk m.m. Jag är stolt över mig själv för hur jag hanterat kosten i denna stressiga period i mitt liv och det bevisar åter igen hur jag idag prioriterar min hälsa. Men det dåliga samvetet gnager lite i att jamen du har ju inte gått ner i vikt. Nej men jag har heller inte gått upp som har varit fallet alla andra gånger där du haft liknande förutsättning så hey give yourself som credit!

Plus att träningen flyter på riktigt bra och jag börjar komma upp i en träningsmängd värt namnet. Dock har jag satt upp ett genomförande mål med min träning. Det vill säga det viktigaste är att jag träna. Sen om det inte är perfekta träningspass som utmanar mina svagheter och leder till fantastiska resultat är strunt samma just nu. Huvudsaken är att jag rör på mig och tränar för att må bra. Sen betyder ju inte det att jag utmanar mig själv. Hallå detta passet för en veckan sedan... Så summa summarum I doing really well fast utifrån en reviderad plan :-)

Kommentarer

  1. Ska bli intressant att höra om din upplevelse av itrim...har också varit medlem på ett itrimcenter med varierande upplevelser.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass