100% Polar-streak...

Vet du vad en run streak är? Om inte googla eller kan du läsa lite här om hur Ellen tycker. Eftersom denna kropp inte är byggd för löpning utan att dra på sig skador så har det där med en run streak aldrig varit aktuellt för denna bloggerskan. Men det finns ju andra sätt att streaka på liksom... Jag har ju kommit igång så bra igen de senaste månaderna med träningen och börjar känna mig stark igen och med mer energi. Dock har jag fått några insikter under våren eller ja jag visste väl egentligen om dem redan men ibland har man ju en hjärna som kör en struts.

Det vill säga låtsas som att jag vill träna det eller det för så borde man ju göra. Eller "alla andra" gör ju så då måste ju jag också. Vad är då insikterna? Jo det måste vara enkelt att ta sig till träningen och den måste vara anpassad till mina förutsättningar. Ja det är mycket bättre att harva en 45 min på crosstrainern en morgon innan jobb än att ha värsta träningspasset bokat till kvällen men så vips är orken slut eller passet ska ske i utomhus i "Pollen-land". Eller att ja det ser hur coolt ut som helst när andra springer med ett lätt löparsteg eller studsar runt i en kullerbytta men fru Jensen har inte det förutsättningarna.

Nu har tex höger hälen krånglat i över en månad för att jag trodde att jag kan visst då springa intervaller. Nähä inte denna gången i heller - what a surprise??? När ska jag lära mig att denna kropp älskar styrketräning och promenader men inte löpning :-( Det är väl bättre att i alla fall få till promenader, crosstrainer och styrketräningspass här hemma än jagar efter något som jag tror jag borde göra. Huvudsaken är ju att jag rör på mig och att jag mår bra. Mitt främsta mål med träningen är ju att träna för hälsan och att det är lättare för mig att hålla beroendehjärnan i schack. Då kvittar det egentligen vad jag gör bara jag gör det.

När den polletten trillade när häromveckan så fick jag en nytändning. Kan också ha att göra med gallstensanfallet from hell som lamslog mig i två dagar... Fast just nu ser jag fram emot nästa träningspass här hemma eller nästa promenad. Jag gör det med ett leende på läpparna även om det är tufft och tungt. Och jag mår som en prinsessa efteråt och vips så blir alla frestelser lite lättare att hantera för att jag känner mig stark, hälsosam och har energi. Jag är nykär i mina hantlar och kettlebells. Crosstrainern är åter igen min bästis och jag ser fram emot att köra lite utegym med TRX:en när min kropp vant sig vid pollenskiten.

Och det var då det slog mig när jag tittar på mina stats i Polar Flow att nämen ta mig tusan om inte denna har fått till 100% dagar i aktivitet i över en vecka i sträck. Hmm man kanske skulle testa och se hur länge det går att hålla i? Lite grann som en run streak but in a Polar A360 kind of way... Vissa kan bli stressad av att se statsen eller att "tvinga sig" att aktivera sig varje dag. Men jag är tvärtom! Jag älskade ju mina stegräknare och är störtkär i mitt aktivitetsband från Polar. De triggar mig snarare till att lyfta rumpan från kontorsstolen eller att ta trapporna på jobb eller att ta en extra runda på tågperrongen medan jag väntar på tåget eller att rocka ring framför Biggest Loser eller...

En annan sak som slog mig var att hmm denna månaden har jag inte en enda inaktivtetsstämpel dvs om du sitter stilla och det närmar sig en timme så vibrera klockan till för att påminna dig att hallå det är dags att röra på sig. Sedan jag skaffade mig min Polar så har jag snittat 5-15 sådana stämplar under en månad. Oftast i jobbmöten där det inte bara gå att resa sig för att ta några steg. Och då blev jag lite sugen på att se om april kan bli min första månad utan en sådan stämpel? Lite svettigt igår under ett frukostseminarium men puh precis innan jag var säker på att påminnelsen skulle vibrera så avslutades eventet. Gissa vem som var snabbast ur stolen...

Så det nya i denna bloggen är hur länge kan fru Jensen få till 100% på bandet? Blir ju som min egna #100%polarstreak :-) Och vad blir målsättningen/kriterierna för det ska man tydligen ha i en streak så alla vet vad som gäller. Jo jag tänker mig följande: att all rörelse räknas bara jag uppnår 100%. Vissa dagar tar jag ju knappt ett steg utanför huset och då får jag se till att det blir träning på crosstrainern eller nåt liknande. Vissa dagar kommer alla procent utgöras av promenader eller sista procent-studs framför TV:n. Det är ju strunt samma bara klockan står på 100% när jag går och lägger mig.

Den nollställs ju också automatiskt vid midnatt så det är ju per dygn som blir tidsintervallet. Och värt att nämna är att min nivå av aktivitet är lika med den högsta som går att ha på bandet dvs nivå 3. Detta motsvarar hög intensivitet a la löpning/högintensiv träning i ca 90 minuter/dag. Plus att jag inte vill ha en stämpel under i April. Vad tror ni? Hur många dagar kommer det bli 100%? Valfritt att betta på hur många dagar jag klarar i kommentarsfältet :-) Har du kört en streak någon gång?

Just nu är det 8 dagar innanför bältet i min #100%polarstreak...

Och idag måste jag spela gitarr i nästan tre timmar för att uppnå målet.
Too bad jag varken har en gitarr eller kan spela :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass