Lugnt påskfirande!

Har varit lite busy med att fixa påsmiddag till mamma, lillebror och svärföräldrarna. Och maken såklart! Kände mig som en riktig husmor då menyn vart väldigt traditionell. Till förrätt gjorde jag gubbaröra på kavring med lite grönt. Inte min favorit men uppskattades av de andra. Till varmrätt som var det rulader (lövbiff med bacon) med gräddsås, pressade potatis, rårörda lingon och hemmagjord pressgurka. Gjorde till ett helt kompani så alla kunde få en matlåda med sig hem samt att vi har extra att mumsa på. Efterrätten blev väldigt enkelt och beställd av maken som älskar citronfromage. Pyntade med vispad grädde, citronskal och en jordgubbe. Själv glufsade jag i mig jordgubbar. Lite blandat gott varvat med färsk frukt blev eftersnasket.

Blev ett lugnt och mysigt firande vilket passar oss bäst. Idag ska vi bara vara hemma och skrota. Hade hoppats på lågpromenad men det ösregnar så får se om det blir bättre senare idag. Imorgon ska vi bort på eftermiddagen till några vänner och sedan lugnt igen på annandagen. Tycker det är så otroligt skönt att inte vara bortbjuden en massa och behöva kämpa med att stå emot alla frestelser. Nu behöver jag bara kriga med mig själv här hemma för att inte äta konstant. Men tror mig de bilder jag såg idag på mig själv från igår borde vara all motivation i världen att ta tag i maten. Speciellt efter gallstensanfallet from hell tidigare i veckan som var högst självförvållat men gav mig nära döden upplevelser...

Hur firar du påsken? Fullt ös eller i lugn och ro?

Fina påskblommor från mamma!

Dukat fint har dock inte något påskpynt så det fick bli några fjädrar och gula tulpaner.

Husmor förundrar sig själv genom att bjuda på hemmagjord gubbaröra och att äta av det själv...


Kanske inte den vackraste matbilden men väldigt gott!

Enkel dessert men som blev uppskattad. Känns som jag bjöd på en riktigt nostalgi middag från barndomen eller? 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass