Hur går jag vidare?

De senaste veckorna har jag funderat mycket på min vikt, min träning, min kost, och min motivation. Kommit fram till en del saker och en del funderar jag vidare på hur jag ska lösa. Har dock kommit fram till att just nu vill jag lägga min fokus på att hitta balans och då gäller det framför allt kosten. Träningen sitter i ryggmärgen nu för tiden även om jag söker ny inspiration. Jag har fått tänka om lite kring hur jag ska få till träningen. Tidigare kunde jag alltid träna på morgonen men det är inte lika lätt nu för tiden eller snarare det kan det vara jag får bara tänka om tex kolla in gymmet på jobb igen.

Därför har jag nu några veckor testat att köra cirkelgym/spinning på Friskis på tisdagar kl 17.30 Och det fungerar alldeles utmärkt. Plus att jag får sällskap av träningskompisen Åsa. Win - win liksom. För jag känner att jag vill hitta mixen mellan att köra hårt i gymmet utifrån mig själv och i min egna bubbla samtidigt som jag vill gå tex på detta tisdagspasset eller på spinning för den kicken och glädjen gruppträningen ger. Plus att spinning är ju en av de få former av flåsträning som min kropp gillar utan att göra ont.

Likaså lördagsförmiddagarna med cirkelgym och spinning är så kul men ännu kuligare är ju min nya söndagsrutin. Och det är just i gymmet jag letar efter en nytändning. Jag kan mycket väl lägga upp min egna träning. Det är liksom inte problemet. Men jag känner lust efter att köra med PT igen och att följa ett träningsprogram. Att utmanas och utvecklas! Trodde jag hade en lösning med Itrim precis vid jobb eftersom där finns en PT. Men det visar sig att det finns inga tider som passar mig. Det vill säga kl 11.00, 13.30 eller 18.45 känns inte optimalt. Och då hade bara blivit pannkaka av det hela innan det börjar.

Gäller ju att jag kan få in träningen antingen på morgonen eller direkt efter jobbet samt mellan mina jobbresor. Annars blir det inte av helt enkelt. Då blir det bara ytterligare ett stressmoment och ett måste som kommer göra att jag tappar lusten. Därför funderar jag nu vidare på någon PT Online lösning efter som åter igen det måste vara enkelt att få till annars så kommer det gå åt skogen. Därför har jag nu mailat till Fitnesscoachen för att se om hon har tid med mig. Är ju inte alltid det finns möjlighet att få plats så direkt så jag får se hur det slutar. Annars får jag fortsätta mitt sökande för jag ger inte upp! Men tillbaka till balansen och kosten...

Mitt mål den kommande tiden kommer inte ligga på viktminskning och jaga kilon. Nej jag vill se till att behålla viktbalansen och ligga runt de 78-79 kilon som jag legat på ett tag. Jag vill inte heller sätta x antal dagar att jobba med något specifikt dvs x antal dagar sockerfri eller till den vikten. Istället vill jag jobba med mitt matbeteende och kosten. Att hitta balansen för att  hålla vikten, orka träna och att må bra dvs bygga en #starkochgladkropp. Att jobba med mitt beteende kring socker och smygätande/ hetsätande. Istället för att trycka i mig semlor, godis, kakor i ensamhet på kortast möjliga tid en tisdagskväll vill jag jobba på att istället njuta av en efterrätt med maken en fredagskväll. Dvs gå från ensamätande till socialt ätande.

Där känner jag att även PT/coach skulle kunna hjälpa mig utifrån att ha någon annan förutom mig själv, maken och min loggbok att "stå till svars" inför. Även om jag har kommit oerhört långt och känner en helt annat lugn inom mig idag. Tidigare kunde ju dessa episoderna vara varje dag under månader. Till nu kanske flera veckor emellan eller i värsta läget varje dag under en vecka. Men det är ändå långt ifrån hur det var tidigare. Jag stoppar i tid oftast även om senaste gången vart förra fredagen och orsakade ett gallstensanfall from hell :-(

Fast jag vill jobba vidare med detta och känner mig redo för nästa steg. Jag känner mig stark och jag vill fortsätta på denna banan. Jag vill hellre jaga resultat i att minimera dessa tillfällena än kilo. Det är min fokus och kilona kan komma sen när jag är redo för det. Jag vill fortsätta bygga min starka kropp och att må bra. Jag vill fortsätta klara av att hantera stress och känslor utan att äta upp dem. Jag vill ha modet att lita på processen att jag kan äta lagom (inte för lite och inte för mycket) och träna lagom (inte sitta i soffan och inte träna dubbelpass flera dagar  i veckan) utan att vågen ska visa på över 100 kilo igen. Jag vill och detta är mitt varför som driver min motivation!


Kommentarer

 1. Hej
  Har du kollat med lofsangruppen? Hon har PT online. Jag har världens gulligaste PT där som heter Maja.
  Lycka till
  Cilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cilla! Tack för tipset! Jodå jag har kollat på det både en och två gånger. Och det var ett alternativ men känner att nu känns Fitnesscoachen helt rätt för mig./Tina

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass