Ny söndagsrutin!

Som jag skrev för en tid sedan så saknar jag en del av min träning. Den där du tar i från tårna och gör allt du kan för att leverera. Inte att jag inte gör det då och då men att harva på crosstrainern kan lätt bli en fälla. Det vill säga jag tycker att jag tränat och är lite svettig men jag har inte utmanat mig utan mystränat. Vilket är fine och passar alldeles utmärkt vissa dagar men det ger sällan resultat. Och jag vill mer så jag funderar just nu.

Dels på att anlita en PT igen där jag tänker online eller live. Tror det sistnämnda för jag vill ha någon som kör skiten ur mig en gång i veckan. Så kollar upp lite här och där. Lutar mot Itrim på Jägersro eftersom det är inte ens 5 minuter från jobb. Vi får se hur det slutar. Dels så justerar jag kosten lite så att jag ska kunna orka träna hårt. Har börjat använda Lifesum appen igen och känner mig taggad.

Under tiden jag löser PT-situationen så testar jag att uppa träningen lite själv. Hade laddat för att ta mig till gymmet idag som en ny rutin på söndagar. Tänkte först träna lite planlöst i olika maskiner och lite så där. Tills jag fick syn på en lapp som legat bredvid datorn i evighet - en utskrift på ett fettförbränningspass från Lofsan. Har testat det en gång för typ ett år sedan men under tuff diet och då fick jag anpassa som tusan. Hmm tänkte jag ska jag slå till? Blev lite tveksam när jag såg burpees på listan men hallå hur var det nu Jensen skulle du inte utmana dig själv...

Och jag vill bara meddela att jag är grym :-) Tog det lite lugnt i början och tog lite tid att hitta bästa lösningen på vikter och plats i gymmet men inte ens halvvägs in så växte hornen ut. Hetsa mig själv att ro fortare och fortare. Haha flåsade på och vart helt slut när tiden var ute. Tänker mig att använda detta pass som en måttstock och har som mål att köra det en gång i veckan. Detta blir en del i mitt varför? Det vill säga istället för att stirra mig blind på vågen och kalorier (kommer fortsätta ha koll men lägga till en dimension) så vill jag använda detta som en utmaning.

Passet ser ut såhär:
Du har en maxtid på 50 minuter. Jag värmde upp innan på löpbandet och rörlighet med pinnen utanför denna tiden och stretcha ner efteråt. Tre varv med samma upplägg bara mindre antal meter/repetitioner för varje varv.

Varv 1
2000 m rodd
20 st knäböj (kommer byta ut mot marklyft nästa gång för mina knä samarbetar inte riktigt)
20 st steg utfallsgång med vikt (jag räknade 20/ben så totalt 40)
20 st burpees
20 st pressar ("från brösten upp ovanför huvudet" - tog hantlar men stång gäller nästa gång)

Varv 2
1500 m rodd
15 reps av varje övning

Varv 3
1000 m rodd
10 reps av varje övning

Jag tänkte när jag började på passet att jag blir nöjd om jag ens hinner till varv 3. Och jag hann precis färdigt rodden och knäböjen sen var tiden ute. Så mitt mål är att dels minska tiden på rodden och att hinna längre på varv 3 för nästa omgång. Min bästa tid på 1000 m blev på sista varvet och slutade på 5,21. Så det är tiden jag vill slå och det vet jag att jag kan. Tjoho känner mig så nöjd med mig själv och var helt slut efteråt. Jag gjorde det fast det satt långt inne och jag bet ihop under burpeesarna... Jag älskar att träna och nu jäklar är jag på g igen!!!

Kommentarer

 1. Super Tina is Back on Track :)
  Grymt bra jobbat bruden.
  Kram Aceber ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja faktiskt ;-) Tack för peppet!!! Kram!

   Radera
 2. Detta pass ska jag köra nästa gång jag är på gymet. Tack, och du är grym.
  Eva

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass