5 månader sedan min Gastric Bypass

Så har det gått 5 månader sedan min Gastric Bypass-operation. Tiden går fort när man har roligt... 😊
Här hittar du mitt inlägg för en månad sedan: https://www.butterflytina.se/2019/08/4-manader-sedan-min-gastric-bypass.html Sedan sist så har ju inte vågen rört sig jättemycket. Typ 9 hekto ner så det där med att man rasar i vikt efter en operation kan väl diskuteras... Trodde faktiskt inte att det skulle vara så här trögt. Ja jag vet bättre för kroppen och huvudet om det går långsamt men ärligt inte ens ett kilo på en månad...  Svårt att inte jämföra sig med andra som jag följer i sociala medier som går ner detta per vecka. Men det är bara att acceptera läget och jag vet att jag kan inte göra något annorlunda. Det är kroppen som bestämmer.

Dagens invägning


Jag äter mina mål som jag ska dvs 6 måltider fördelat på var tredje timme, jag håller mig till portionsstorlekarna och ser till att fokus ligger på protein, jag tränar och rör på mig så mycket som möjligt, jag tar mina vitaminer varje dag och jag dricker 2 L vatten per dag. Javisst slinker det ner något onyttigt någon gång men vi pratar om 35 gram chips eller 10 bitar godis inte mer. Och till exempel så dricker jag ingen alkohol eller läsk som jag ser många andra viktopererade konsumerar så jag anser att jag sköter mig så väl jag kan.

Plus jag vet också att man ska se det på ett 18 månaders perspektiv dvs det är först 1½ år efter operation som kroppen har landat någorlunda. Och jag hänger mig fast vid uppgiften vi fick från Aleris: "att 90% av patienterna går ner 80% av sin övervikt". Håll tummarna för att jag inte är bland de 10% som går ner för lite/för mycket... Det sistnämnda är tveksamt med denna kropp men jag måste också ha insikten i att varje individ reagerar annorlunda och får olika effekter av en fetmaoperation.

Men jag märker ju på andra sätt att det går åt rätt håll. Kommit i ett par jeans som det var 2 år sedan sist de passade (som jag la ut på instagram igår). BH-banden kan knäppas ett snäpp inåt och banden på Fitbit-klockorna likaså. Andra kläder passar bättre eller börjar hänga lite. Kroppen formas om och mina mått har minskat med ytterligare 13 cm den senaste månaden. BMI har gått ner till 34,64 (34,98 för en månad sedan) så det händer ju saker. Bara att hålla i och fortsätta jobba på!

Voila och armbandet på Fitbiten kan snäppas inåt ett hål.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim