4 månader sedan min Gastric Bypass!

Idag är det exakt 4 månader sedan jag låg på operationsbordet på Aleris i Malmö. Där tog världens bästa personal och kirurgiteam så väl hand om mig. Otroligt fint bemötande av alla oavsett vilken roll och det är jag djupt tacksam för. Tänkte blogga mer om själva beslutet om att göra en gastric bypass och min upplevelse av operationstiden (dvs före och efter) de kommande veckorna. Men i detta inlägget kommer lite mer fokus på resultat.

I början på mars innan jag började dieta inför operation så vägde jag in på 112,3 kilo med ett BMI 42,79 dvs klassad som "sjuklig fetma". Fy bubblan vad dåligt jag mådde. Fysiskt orkade jag knappt något. Varje steg gjorde ont. Mina höfter, knä och fötter gjorde ständigt ont. Jag var alltid andfådd och svettigt. Det gjorde ont i bröstet att andas. Jag fick inte plats i stolar/tågsitsar. Torra eksem på kroppen. Ont i huvudet. Ja listan kunde göras väldigt lång. Men det som skrämde mig mest var hur i dåligt psykisk form jag var pga min övervikt. Så dåligt vill jag ALDRIG mer må i mitt liv!!!

Idag är det som natt och dag. Ja det är inte en dans på rosor varje dag. Och jag lär mig hela tiden vad som funkar för den nya kroppen. Men det är värt ALLT! Idag är jag lugn i kropp och knopp som jag aldrig varit i mitt liv. Framför allt för att jag nu har hopp om livet och en tro på att jag kan lyckas som aldrig funnits där tidigare. Har ju alltid misslyckats med min viktminskning tidigare (eller snarare att behålla den) så varför ska jag lyckas nu? Beslutet att välja Gastric Bypass och att rädda mitt liv är det bästa jag har gjort oavsett vad som händer from nu.

Men min knopp är främst lugn för att hunger och mättnadshormonerna är i balans. Jag är inte konstant hungrig och idag känner jag mättnad. Den sinnesfriden går inte att beskriva för någon som inte upplevt det. Genom operationen så har min kropp startats om och fungerar annorlunda. Kommer blogga mer om just detta framöver men en sak i taget. Min Skalman-klocka i kroppen har blivit känsligare. Kroppen säger ifrån att nu är det dags att äta och dricka. Och det funkar kanon men kräver planering och rutiner.

Idag har jag gått ner 20,5 kilo sedan diet-start (idag väger jag 91,8). Mina mått har minskat med hela 110 cm på hela kroppen. WOW säger jag själv och tror jag kan tacka träningen för det är verkligen en kropp som håller på att formas om. Mitt BMI ligger på 34,98 precis på det som klassas "Överviktig, fetma klass 1". Se skalan här i fall du är nyfiken http://www.bmiraknaren.se/ . Min kropp värker inte för första gången på så länge jag kommer ihåg. Lugnet! Jag har kommit igång med mina promenader igen. Jag har börjat träna igen och kör ca 3-4 pass på Friskis varje vecka. Får mig att må så himla bra! Jag får fortsätta jobba på det mentala och sug men för första gången i mitt liv har jag ett verktyg som hjälper mig att deala med detta. Idag mår jag så jäkla bra och livet kan bara bli bättre och bättre!

Startvikt 4 mars 2019

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass