Fortsätt till huvudinnehåll

Klänning = Jobbuniform

Fick tipset utav Linda att jag skulle ha "mina klänningar" inlägg på bloggen när jag lade ut ännu en bild på dagens klänning på Instagram. Bra tips som inspirerade detta inlägg so here we go :-)

Min kropp är inte den enklaste att klä i byxor. Typ omöjligt att hitta några som passar i midjan, över rumpan och lår plus längden då jag bara är 162 cm över havet. Därför är det inte ofta jag har något annat än jeans och leggings som jag köper på Zizzi. Något som är enklare att hitta för mig är klänningar i alla fall nu när jag är i en mindre storlek. Dock är det inte alla modeller som funkar för denna kropp. Raka klänningar gör att jag ser ut som ett tält. Men klänningar som går in i midjan passar min kroppsform. Det gäller att hitta det som funkar för en själv och strunta i det andra dvs känna sig missnöjd med att varför kan inte jag ha det...

Nu när jag började ett nytt jobb så tänkte jag mycket på hur jag ville vara klädd och vad som är passade just på den arbetsplatsen. Det är mycket business och jeans med t-shirt varje dag skulle inte funka. Speciellt inte när jag har möten eller träffar utländska kollegor. Plus jag vill ha kläder som jag helst slipper stryka, som är enkla att packa i en resväska och som jag känner mig fin i. Eftersom jag vet att byxor kan jag i princip glömma så funderade jag på klänningar. Tidigare har jag hittat en klänningsmodell och märke som passat utmärkt in på de kriterierna. Och det har varit Camilla Thulin.

Men nu i en mindre size så öppnas helt plötsligt fler dörrar upp plus att jag vågar pröva och se vad som skulle passa. Det var så jag hittade Ilse Jacobsen på MQ och Phase Eight på Åhléns. Åter igen inte alla modeller som passar mig eller färger och mönster. Fast nu har jag faktiskt valmöjligheter vilket är en otroligt skön känsla. Plus att jag behöver inte köpa bara för att det passar utanför att jag känner mig fin och bekväm i plagget. Halleluja moment! Också skönt att bara kunna sträcka in handen i garderoben och veta att det finns fina plagg att ta på sig. Så klänning har väl blivit mer och mer min jobbuniform som jag trivs himla bra i. Alltid klädd och representabel samt bekväm.

En annan faktor är att jag mer och mer har accepterat mina former. När jag växte upp skulle man vara rak som en pinne i kroppen och smal, smal, smal. Men min kropp har alltid haft former = tuttar, smal midja, stor rumpa och lår. Först vid 42 års ålder som jag började bli bekväm i min kropp och att det känns okej att visa mina former. Självklart underlättar det att nu är det på modet att ha former och en Kardashian-rumpa. Jag behöver inte ens köra utfall och knäböj varje dag för I already got ass :-) Fantastisk känsla att känna sig fin och bekväm i sin kropp. Okej inte alltid naken men mer och mer i påklätt stadie.

Idag när du läser detta är jag på väg till USA för jobb. Kommer vara i Washington DC och det kommer vara långa dagar med möten. Men tanken är att förutom träning så ska även lite shopping pressas in. Tydligen går det en shuttle från hotellet till malls i närheten och jag har redan spanat in utbudet på nätet. Bland annat denna och Macy´s here I come! Macy´s är nämligen min absoluta favoritaffär. Där finns alla märken, alla storlekar och oftast kan man fynda till väldigt bra priser. Plus att de har Travel discount - me love! Och fru Jensen är redo att find her som new dresses :-)

En del av veckans klänningskörd...


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …