Fortsätt till huvudinnehåll

Klänning = Jobbuniform

Fick tipset utav Linda att jag skulle ha "mina klänningar" inlägg på bloggen när jag lade ut ännu en bild på dagens klänning på Instagram. Bra tips som inspirerade detta inlägg so here we go :-)

Min kropp är inte den enklaste att klä i byxor. Typ omöjligt att hitta några som passar i midjan, över rumpan och lår plus längden då jag bara är 162 cm över havet. Därför är det inte ofta jag har något annat än jeans och leggings som jag köper på Zizzi. Något som är enklare att hitta för mig är klänningar i alla fall nu när jag är i en mindre storlek. Dock är det inte alla modeller som funkar för denna kropp. Raka klänningar gör att jag ser ut som ett tält. Men klänningar som går in i midjan passar min kroppsform. Det gäller att hitta det som funkar för en själv och strunta i det andra dvs känna sig missnöjd med att varför kan inte jag ha det...

Nu när jag började ett nytt jobb så tänkte jag mycket på hur jag ville vara klädd och vad som är passade just på den arbetsplatsen. Det är mycket business och jeans med t-shirt varje dag skulle inte funka. Speciellt inte när jag har möten eller träffar utländska kollegor. Plus jag vill ha kläder som jag helst slipper stryka, som är enkla att packa i en resväska och som jag känner mig fin i. Eftersom jag vet att byxor kan jag i princip glömma så funderade jag på klänningar. Tidigare har jag hittat en klänningsmodell och märke som passat utmärkt in på de kriterierna. Och det har varit Camilla Thulin.

Men nu i en mindre size så öppnas helt plötsligt fler dörrar upp plus att jag vågar pröva och se vad som skulle passa. Det var så jag hittade Ilse Jacobsen på MQ och Phase Eight på Åhléns. Åter igen inte alla modeller som passar mig eller färger och mönster. Fast nu har jag faktiskt valmöjligheter vilket är en otroligt skön känsla. Plus att jag behöver inte köpa bara för att det passar utanför att jag känner mig fin och bekväm i plagget. Halleluja moment! Också skönt att bara kunna sträcka in handen i garderoben och veta att det finns fina plagg att ta på sig. Så klänning har väl blivit mer och mer min jobbuniform som jag trivs himla bra i. Alltid klädd och representabel samt bekväm.

En annan faktor är att jag mer och mer har accepterat mina former. När jag växte upp skulle man vara rak som en pinne i kroppen och smal, smal, smal. Men min kropp har alltid haft former = tuttar, smal midja, stor rumpa och lår. Först vid 42 års ålder som jag började bli bekväm i min kropp och att det känns okej att visa mina former. Självklart underlättar det att nu är det på modet att ha former och en Kardashian-rumpa. Jag behöver inte ens köra utfall och knäböj varje dag för I already got ass :-) Fantastisk känsla att känna sig fin och bekväm i sin kropp. Okej inte alltid naken men mer och mer i påklätt stadie.

Idag när du läser detta är jag på väg till USA för jobb. Kommer vara i Washington DC och det kommer vara långa dagar med möten. Men tanken är att förutom träning så ska även lite shopping pressas in. Tydligen går det en shuttle från hotellet till malls i närheten och jag har redan spanat in utbudet på nätet. Bland annat denna och Macy´s here I come! Macy´s är nämligen min absoluta favoritaffär. Där finns alla märken, alla storlekar och oftast kan man fynda till väldigt bra priser. Plus att de har Travel discount - me love! Och fru Jensen är redo att find her som new dresses :-)

En del av veckans klänningskörd...


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…