Dagens reflektion...

...skedde under varv tre på dagens cirkelgym :-) Började ju gå på cirkelgymspass för ganska exakt ett år sedan. Och himmel i pannkakan vilken skillnad det är i hur jag kan ta del i det passet. Jag har reflekterat över mina framsteg tidigare - både i bloggen och i min privata loggbok. Till exempel att min balans har förbättrat, hur rörligare jag blivit, att jag blivit starkare, och att jag vågar göra vissa övningar som jag bara skippat tidigare bara för att jag inte vågade/trodde att jag kunde göra dem. Men dagens reflektion var ny och lite grann revolutionerande i alla fall för mig.

Skillnaden i min kropp rent viktmässigt är cirka 16 kilo sedan start och självklart märks det. Säkert därför jag också kan göra det jag beskriver ovan. Exempelvis är det ju lättare att röra sin kropp om det inte tar emot överallt. Ta plankan som övning - visst är den lättare att utföra med 16 kilo mindre på kroppen. Självklart liksom! Men idag dök något nytt upp i skallen och det har med muskelkontakt att göra. Det vill säga att man känner att rätt muskel i rätt kroppsdel utför övningen. Om du ska göra en bicepscurl så är det bicepsmuskeln som ska kännas helt enkelt.

Det jag märkte idag eller snarare har känt det tidigare under förra året men inte tänkt mer på är just att jag får bättre muskelkontakt oavsett vilken muskel. Kan inte påstå att när jag vägde som mest att jag kunde känna lårmuskel jobba i mitt ben. Eller att magmusklerna jobbade som de skulle. Vart lite för mycket vaddering emellan tror jag för att ens hjärnan skulle registrerar det hela. Visserligen fattar jag att de jobbat tidigare också men nu känns det så mycket tydligare. Och jag kan ju bokstavligen också se dem röra sig. Woho what a feeling!

Därför är det så viktigt att reflektera över sin framgång, sina bakslag eller vad det nu är. För i dessa reflektioner kan du hitta värdefulla nycklar till att orka fortsätta eller få insikter som gör att du kan förändra. Dagens reflektion ger mig mer motivation att fortsätta. För tänk om cirka minus 10 kilo till vad jag kan åstadkomma med min kropp. Eller få uppleva att jag kan göra med min kropp. Kanske kommer de där utfallen på plats någon dag. Eller knäböjen eller vad det nu kan vara. Detta ger mig drivkraft och energi när det är tufft.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass