Saknar träning

Riktigt bra träningsvecka förra veckan trots jet lag tycker jag. Visserligen mycket crosstrainer but you do what you can! Alla träningsminuter och promenadsteg har gjort underverk med mitt humör och med kroppssmärtor. Vet ju att flyg är en utmaning för svansen dvs jag får alltid betala priset och det är inte lågt precis :-( Fast jag får säga att jag kom billigt undan denna gången. Men det beror på crossen och promenaderna. Det gör verkligen underverk för min kropp både mentalt men främst på smärtfronten. Mentalt för att jag blir lugnare, gladare och har lättare att göra bra matval.

Samtidigt saknar jag tuffare träning men just nu på diet blir det motsägelsefullt. Vet att om jag tränar hårdare blir jag för hungrig och kan inte "kontrollera" matintaget. Oftast blir det också så att mitt blodsocker rasar och då är det inte en torskbit som lockar utan SOCKER. Fin balans att träna för att må bra men samtidigt uppnå mitt viktminskningsmål. Blev till exempel så glad när jag såg att det skulle vara ett 75 minuters boxningspass nu på lördag och styrketräning+spinintervallspass på söndagen på Friskis häromdagen. Tjoho tänkte jag och ville signa upp mig direkt. Tills jag kom på att jovisst det kan du ju göra men vad är mitt fokus just nu och vill jag trilla dit?

Nej dessa tuffare passen får vänta lite men det betyder ju inte att jag inte kan träna. Jag får bara vara lite selektiv just nu och fokusera på målet. Vet ju att om mitt mål är att hålla vikten så är det inga problem för mig att träna hårt. Men just nu så kommer jag må sämre om jag gör det för att då kommer jag misslyckas med maten. Och det kvittar hur hårt jag tränar för det kan aldrig kompensera det jag kan trycka in i munnen efteråt. Då mår jag dåligt för det. Gäller för mig att jobba på att hejda mig och pressa mig lagom utifrån mina förutsättningar just nu. Tricky men jag tror på mig själv!

Så här glad kan man bli av får känna sig stark under en timme i gymmet!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass