Klänning = Jobbuniform

Fick tipset utav Linda att jag skulle ha "mina klänningar" inlägg på bloggen när jag lade ut ännu en bild på dagens klänning på Instagram. Bra tips som inspirerade detta inlägg so here we go :-)

Min kropp är inte den enklaste att klä i byxor. Typ omöjligt att hitta några som passar i midjan, över rumpan och lår plus längden då jag bara är 162 cm över havet. Därför är det inte ofta jag har något annat än jeans och leggings som jag köper på Zizzi. Något som är enklare att hitta för mig är klänningar i alla fall nu när jag är i en mindre storlek. Dock är det inte alla modeller som funkar för denna kropp. Raka klänningar gör att jag ser ut som ett tält. Men klänningar som går in i midjan passar min kroppsform. Det gäller att hitta det som funkar för en själv och strunta i det andra dvs känna sig missnöjd med att varför kan inte jag ha det...

Nu när jag började ett nytt jobb så tänkte jag mycket på hur jag ville vara klädd och vad som är passade just på den arbetsplatsen. Det är mycket business och jeans med t-shirt varje dag skulle inte funka. Speciellt inte när jag har möten eller träffar utländska kollegor. Plus jag vill ha kläder som jag helst slipper stryka, som är enkla att packa i en resväska och som jag känner mig fin i. Eftersom jag vet att byxor kan jag i princip glömma så funderade jag på klänningar. Tidigare har jag hittat en klänningsmodell och märke som passat utmärkt in på de kriterierna. Och det har varit Camilla Thulin.

Men nu i en mindre size så öppnas helt plötsligt fler dörrar upp plus att jag vågar pröva och se vad som skulle passa. Det var så jag hittade Ilse Jacobsen på MQ och Phase Eight på Åhléns. Åter igen inte alla modeller som passar mig eller färger och mönster. Fast nu har jag faktiskt valmöjligheter vilket är en otroligt skön känsla. Plus att jag behöver inte köpa bara för att det passar utanför att jag känner mig fin och bekväm i plagget. Halleluja moment! Också skönt att bara kunna sträcka in handen i garderoben och veta att det finns fina plagg att ta på sig. Så klänning har väl blivit mer och mer min jobbuniform som jag trivs himla bra i. Alltid klädd och representabel samt bekväm.

En annan faktor är att jag mer och mer har accepterat mina former. När jag växte upp skulle man vara rak som en pinne i kroppen och smal, smal, smal. Men min kropp har alltid haft former = tuttar, smal midja, stor rumpa och lår. Först vid 42 års ålder som jag började bli bekväm i min kropp och att det känns okej att visa mina former. Självklart underlättar det att nu är det på modet att ha former och en Kardashian-rumpa. Jag behöver inte ens köra utfall och knäböj varje dag för I already got ass :-) Fantastisk känsla att känna sig fin och bekväm i sin kropp. Okej inte alltid naken men mer och mer i påklätt stadie.

Idag när du läser detta är jag på väg till USA för jobb. Kommer vara i Washington DC och det kommer vara långa dagar med möten. Men tanken är att förutom träning så ska även lite shopping pressas in. Tydligen går det en shuttle från hotellet till malls i närheten och jag har redan spanat in utbudet på nätet. Bland annat denna och Macy´s here I come! Macy´s är nämligen min absoluta favoritaffär. Där finns alla märken, alla storlekar och oftast kan man fynda till väldigt bra priser. Plus att de har Travel discount - me love! Och fru Jensen är redo att find her som new dresses :-)

En del av veckans klänningskörd...


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass