Fortsätt till huvudinnehåll

Saknar träning

Riktigt bra träningsvecka förra veckan trots jet lag tycker jag. Visserligen mycket crosstrainer but you do what you can! Alla träningsminuter och promenadsteg har gjort underverk med mitt humör och med kroppssmärtor. Vet ju att flyg är en utmaning för svansen dvs jag får alltid betala priset och det är inte lågt precis :-( Fast jag får säga att jag kom billigt undan denna gången. Men det beror på crossen och promenaderna. Det gör verkligen underverk för min kropp både mentalt men främst på smärtfronten. Mentalt för att jag blir lugnare, gladare och har lättare att göra bra matval.

Samtidigt saknar jag tuffare träning men just nu på diet blir det motsägelsefullt. Vet att om jag tränar hårdare blir jag för hungrig och kan inte "kontrollera" matintaget. Oftast blir det också så att mitt blodsocker rasar och då är det inte en torskbit som lockar utan SOCKER. Fin balans att träna för att må bra men samtidigt uppnå mitt viktminskningsmål. Blev till exempel så glad när jag såg att det skulle vara ett 75 minuters boxningspass nu på lördag och styrketräning+spinintervallspass på söndagen på Friskis häromdagen. Tjoho tänkte jag och ville signa upp mig direkt. Tills jag kom på att jovisst det kan du ju göra men vad är mitt fokus just nu och vill jag trilla dit?

Nej dessa tuffare passen får vänta lite men det betyder ju inte att jag inte kan träna. Jag får bara vara lite selektiv just nu och fokusera på målet. Vet ju att om mitt mål är att hålla vikten så är det inga problem för mig att träna hårt. Men just nu så kommer jag må sämre om jag gör det för att då kommer jag misslyckas med maten. Och det kvittar hur hårt jag tränar för det kan aldrig kompensera det jag kan trycka in i munnen efteråt. Då mår jag dåligt för det. Gäller för mig att jobba på att hejda mig och pressa mig lagom utifrån mina förutsättningar just nu. Tricky men jag tror på mig själv!

Så här glad kan man bli av får känna sig stark under en timme i gymmet!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…