Fortsätt till huvudinnehåll

Saknar träning

Riktigt bra träningsvecka förra veckan trots jet lag tycker jag. Visserligen mycket crosstrainer but you do what you can! Alla träningsminuter och promenadsteg har gjort underverk med mitt humör och med kroppssmärtor. Vet ju att flyg är en utmaning för svansen dvs jag får alltid betala priset och det är inte lågt precis :-( Fast jag får säga att jag kom billigt undan denna gången. Men det beror på crossen och promenaderna. Det gör verkligen underverk för min kropp både mentalt men främst på smärtfronten. Mentalt för att jag blir lugnare, gladare och har lättare att göra bra matval.

Samtidigt saknar jag tuffare träning men just nu på diet blir det motsägelsefullt. Vet att om jag tränar hårdare blir jag för hungrig och kan inte "kontrollera" matintaget. Oftast blir det också så att mitt blodsocker rasar och då är det inte en torskbit som lockar utan SOCKER. Fin balans att träna för att må bra men samtidigt uppnå mitt viktminskningsmål. Blev till exempel så glad när jag såg att det skulle vara ett 75 minuters boxningspass nu på lördag och styrketräning+spinintervallspass på söndagen på Friskis häromdagen. Tjoho tänkte jag och ville signa upp mig direkt. Tills jag kom på att jovisst det kan du ju göra men vad är mitt fokus just nu och vill jag trilla dit?

Nej dessa tuffare passen får vänta lite men det betyder ju inte att jag inte kan träna. Jag får bara vara lite selektiv just nu och fokusera på målet. Vet ju att om mitt mål är att hålla vikten så är det inga problem för mig att träna hårt. Men just nu så kommer jag må sämre om jag gör det för att då kommer jag misslyckas med maten. Och det kvittar hur hårt jag tränar för det kan aldrig kompensera det jag kan trycka in i munnen efteråt. Då mår jag dåligt för det. Gäller för mig att jobba på att hejda mig och pressa mig lagom utifrån mina förutsättningar just nu. Tricky men jag tror på mig själv!

Så här glad kan man bli av får känna sig stark under en timme i gymmet!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …