Fortsätt till huvudinnehåll

Long time no see...

Jag har haft full fokus på mitt nya kostschema och att påskvila men now I am back. Sist vi hördes var jag på väg upp till Göteborg för min konsultation med Fitnesscoachen. Väldigt spännande dag med diverse tester på löpbandet, med vikter och ack så enkla stabilitetsövningar på pappret men som denna kropp vägrade att utföra. För att sammanfatta det hela: det finns en del att jobba med framförallt framsida lår, rumpan och bålen. Trots det var det en helnöjd tjej som åkte hem taggad till tusen.

På skärtorsdagen fick jag mitt kostschema och en antal stabilitetsövningar i inlådan and the project could begin. Överenskommelsen nu i början med Madeleine är fokus på kosten för att få ihop det med jobb etc. Men jag längtar redan jättemycket efter gymmet så kanske får bli en liten revidering. Fast det är just det jag har pysslat med den senaste veckan dvs att fokusera på kosten. Det har varit matinköp på schemat, testning av olika rätter och åter igen förvåning över hur mycket man kan äta om det vara är rena råvaror.

Jag har fått tre olika dagar att variera mellan tex den dag det står spinning på schemat vilket är två dagar per vecka så är det ett specifikt träningsmellis. Annars varierar jag mellan 3 olika frukostar, 6 huvudrätter (lunch och middag) och 6 olika mellanmål. Mitt upplägg är lågkolhydratsinriktat med mycket protein och grönsaker. Totalt 5 mål per dag och jag blir väldigt mätt efter varje måltid fast "lagom" hungrig till nästa mål. Tycker det har fungerat alldeles utmärkt förutom mellanmålet bestående utav makrill i tomatsås. Fy fasiken vad äckligt och jag sitter fortfarande här och fräser vid tanke :-)

Känner redan att jag är mindre svullen i kroppen och min mage är så lugn. Lovely! Inget fokus på vågen som sådan även om Madeleine både vägde och mätte och "kaliprarade" mig. Jag känner att jag accepterat upplägget och lägger min tillit i Madeleines händer. Bara jag följer upplägget vet jag att resultaten kommer. Fast detta är inget kortsiktigt 8 veckors projekt även om det är det som jag först och främst signat upp mig på. Nope har bestämt mig för att ge mig ett år och satt olika delmål det kommande året. Men mer om det en annan dag för nu är det dags för mig att laga chili con carne. Glöm inte att du hittar mina dagliga betraktelser på Facebook och Instagram i fall du tycker det ekar tomt härinne emellanåt...

Handla, handla, handla!

En av mina frukostar: turkisk yoghurt (10%), äpple och hackade cashewnötter. Jättesmarrigt! 

 Rotfrukter i stora lass...

Laddade i två dagar för att våga öppna burken - never gonna happen again! 

Rotmos, broccoli och kalkon är en måltid på schemat. Stor portion som mättar!

Ojoj detta vart gott - riskakor med avokado och flingsalt. Det ska jag äta ikväll och har längtat hela dagen! 

Fisksoppa! 

Kycklingsallad med kikärtor! 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…