Imponerade på doktorn...

Negativ och misströstande igår men allt är ju inte bad. Förra veckan var det dags att träffa doktorn på Företagshälsovården och få domen. Ni kanske kommer ihåg nåldynans inlägg i slutet på januari. Även om jag då hoppades på att slippa men ack nej det blev ju ett antal försök innan tredje sköterska fick ge upp efter 1½ rör utav 4... Men nog om mina obefintliga blodkärl. Först blev det lite struligt hos doktorn för det fattades en massa resultat så under tiden sköterskan jagade rätt på dessa så lyssnade doktorn på mitt hjärta, lungorna, klämde tuttar, tog blodtryck och kände på magen. Check på allt det!

Fick sätta mig en stund igen i receptionen och till sist återfanns mitt blod :-) Det vill säga via telefon kunde sköterskan jaga rätt på sjukhuset här nere i Lund och få tag på mina resultat. Puh för jag hade nog vägrat om de tagit fram nålarna igen... Först sa inte doktorn så mycket när hon läste igen resultatet men sen kom det "Wow, wow, wow. Vilka fina resultat Tina - några av de bästa jag sett på länge! Vad äter du för kost? Är det mycket vegetariskt och fisk?" Eeeh njae det kan jag väl inte påstå... Även om jag äter det väldigt mycket mer än jag någonsin gjort.

Framför allt var jag väldigt glad att alla blodfetter var i prima form (fick tom en guldstjärna på triglyceriderna :-) ), att mitt fastande blodsocker vart bra (5,0 i intervallet 4,2-6,3) och att sköldkörteln är i form igen. Mest för att det är så mycket hjärt-kärlsjukdomar i släken tex med min pappa som gick bort tidigt, eller med massa diabetes tex mamma, flera kusiner, faster och att sköldkörtel spökade sommaren/hösten 2014 när jag var som mest stressad. Då låg mitt TSH-värde på 3,8 och idag 2,4 - tjoho det är stor skillnad och inom referensintervallet med god marginal.

Det var just blodfetterna som doktorn var mest imponerad utav och det känns väldigt skönt. Också med tanke på att jag genom året inte varit så snäll mot min kropp men även som en bekräftelse att jag nu gör allt jag kan för att ta hand om den på bästa sätt! Att jag tog min VAM-tid för att komma till rätt med stressen och mitt välmående. Att jag tränar och får frisk luft som jag gör. Att jag prioriterar min sömn och återhämtning. Att jag jobbar ständigt på att förbättra min kost och den är ju ljusår ifrån hur den var när jag startade min hälsoresa. Att jag landat i mig själv och min självkänsla som gör att jag mår bättre.

Ja senaste veckan har varit tuff men jag har dragit i handbromsen och ger mig själv det jag behöver. Vågen imorse visade på 83,6 så kroppen svarar även om jag vet att vissa kilon kommer bita sig fast. Fast huvudsaken att jag agerar och att jag märker skillnad i rätt riktigt så löser sig det där också. Skönt att vara frisk som en nötkärna trots pollenkrämpor men hallå det är ju enklare att ta när jag inte behöver oroa mig för något livshotande!

Var nog mer nervös än jag trott över hur det skulle gå för jag däckade ihop helt efteråt. Supernöjd men helt slut var jag :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass