Träna hårt?

Hade en diskussion med mig själv förra veckan. Japp låter helt galet när jag skriver ut det så här men vad jag menar är att jag reflekterade :-) På måndagen i förra veckan var jag så himla hungrig. Det var som ett stort hål i magen eller ja hela kroppen. Då fyllde jag på med en megalunch och senare ett större mellis sen vart jag nöjd. Misstänkte jag skulle bli det då söndagspassen är intensiva och konditionskrävande, vilket alltid får mitt blodsocker att sjunka lite extra. Men ibland blir jag osäker på om det verkligen är hunger eller en ursäkt.

Det vill säga ursäkten att jag träna ju så hårt och då blir jag hungrig därför måste jag äta X eller Y. Vågar jag lita på min kropp och knopp när den säger nu är jag hungrig och reagera på det? Eller är det egentligen hjärnspöken som lura mig att tro något? Tänk om det är sockermonstret som skriker i mitt öra - ÄÄÄÄTTTTT!!! Sedan på onsdagen var det dags igen med hålet. Fast då kändes det ändå lite annorlunda tyckte jag. Då var det mer sug. Nope inget socker men valet föll på knäckebröd med ost och skinka. För att sedan även sätta i mig en massa veteskorpor med bregott framför TV.

Tröstar mig med att det i alla fall var "mat" även om skorporna ändå ser till att samma sak händer i kroppen som en påse lösgodis. Fast lite mindre strunt i skorpor plus rent psykologiskt för mig att det inte var godis. Fast det är just detta jag vill jobba med framöver dvs att lita på kroppen att nu är det dags att mata den och nu är det sug så stå emot. Känner att jag lär mig mer och mer så det går åt rätt håll. Men det var nu monologen med mig själv satte igång. Vad är att träna hårt? Hur vet jag att jag tränar hårt? Kom igen tränar jag verkligen hårt? Tränar jag hårt jämfört med andra dvs vad är normen egentligen?

Filosoferade lite med maken och då landade ytterligare en pollett. För det första skiter jag ett stort stycke i om andra tränar hårt och vad normen är. Detta handlar om mig och min kropps reaktion på träning. Maken menade på att för att träna hårt så svettas man och känner flåset. Och det håller jag med om. När jag verkligen pressar mig så luktar inte mina träningskläder hallon efteråt om vi säger så. För mig handlar det också om att ta i så mycket jag kan. Till exempel på spinningen eller i gymmet då tränar jag verkligen mitt yttersta. Jag tar i för kung och fosterland. Kör så tunga vikter jag kan och cyklar/ror så svetten lackar och tungan hänger ute.

Medans till exempel hemma på crosstrainer så mest såstränar jag dvs avverkar en timme. Svettas men tar inte i från tårna om jag inte får för mig att köra intervaller. Eller på gympan där jag tar i lite halvdant men jag jobbar på att utmana mig mer där. Jag har börjat se dessa pass som mer återhämtningspass och söndagspasset tillsammans med spinning är tuffast. Cirkelgymmet landar lite mitt emellan. Så svaret jag kom fram till att ja vissa passa tränar jag på mitt max dvs hårt som tusan och vissa pass handlar det mer om att röra på kroppen. Tränar du hårt?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass