Jag surfar...

Ojoj det är en trött bloggerska just nu. Tar tydligen på krafterna att börja på nytt jobb med alla intryck plys nytt gym och hinna med att fixa med kosten. Igår gick jag och la mig typ 21.30. Sov till 7.30 och var på gymmet när de öppnade. Körde en timme i gymmet för att sedan duscha och ta mig till bästa massören Bobby. Efter en timme på bänken så var jag helt mörbultad och ännu tröttare. Däckade en timme på soffan när jag kom hem :-) Blir nog tidigt i sängen ikväll också!

Har orkat fixa en del idag ändå om än i slow motion. Handlat mat inför veckan, bakat rågbröd till veckofrukostarna och havrekakor till mellisar. Tvättat lakan och renbäddat. Kokat ägg och planerat kommande veckas matintag. Fixat med några instagramfoton till jobb bla med kräftskive-tema. Maken fick äran att äta upp rekvisitan :-) Imorgon står det träning, matlådefix, mera jobbfoton plus excelkalkyler på schemat.

Men innan sängen tänkte jag adressera en kommentar jag fick på facebook efter detta inlägget. Kan väl börja med att klargöra att det finns inte fler frestelser på Hemmakväll som arbetsplats än det var på min förra i IT-branschen. Det är ju liksom inte så att personalen kan gå bananas på lagret eller i butiken - it is a business you know. Yepp det finns smakprov och det fikas men var sjutton görs inte det idag känns det som. Men visst jag ger ju inte sann bild av verkligheten. Det är ju liksom roligare att beklaga sig över frestelser än att ta ett foto 4 dagar utav 5 på en tom köksbänk utan frestelser... Så det blir ju så klart snedvridet.

I en perfekt drömvärld så kanske jag inte borde jobba på Hemmakväll utifrån mitt sockerberoende. Men vet ni vad samtidigt är det ett drömjobb. Jag som marknadsförare får jobba med ett känt varumärke. Numera indirekt två eftersom Hemmakväll sponsrar Idol. Jag får jobba med teknik, processer, vara kreativ och kommunikativ i min roll - me love! Jag får lära mig om retail-branschen och marknadsföring direkt till slutkonsument. När jag lägger ut något på sociala medier så reageras det. På mitt förra jobb fick jag vara glad om jag fick ett gilla (tack Joachim :-) ). Från dag 1 har jag känt att jag gör skillnad och att jag kan bidra med min kompetens. Jag har en arbetsplats som är fräsch och mysig. Mina kollegor är otroligt goa och hjälpsamma.

Men framför allt jag har inte en stor klump i magen varje dag jag ska gå till jobbet. Jag är inte ledsen och orolig. Jag sover inte som en kratta pga tankar. Jag tröstäter inte till mig 15 kilo på ett halvår. Jag känner inte mig misslyckad för att jag inte kan utföra att bra jobb. Jag är inte osocial och undandragen på jobb. Nej för första gången på två år mår jag jävligt strålande trots att jag befinner mig i en godisfabrik. Och det är ju inte så att jag inte tänkt tanken att tänk om detta jobb fanns på t.ex. ett gym. Men va fasiken även där säljs ju kexchoklad och chokladbullar. Farligt där kan jag ju bli frestad...

Sen visst dubbelmoral att snacka om att undvika socker men sen jobba med att få andra att äta det. I know. Men vet du vad de "nyttiga" alternativen finns numera på Hemmakväll tex olika nötter och snacks, kokos- och aloe vera vatten. Och tänkte jag kanske kan påverka från insidan att fler nyttiga alternativ blir möjliga. Fast allt handlar om valmöjligheter och jag tror att mänskligheten kommer vilja unna sig och äta gotter alltid. Oavsett hur det får en att må och jag tänker inte döma vad andra väljer att göra. En annan liknelse det är ju inte så att alla som jobbar på Lindex bara använder kläder därifrån eller. Det är ett jobb och i mitt fall ett drömjobb där jag lär mig något nytt varje dag och som får mig att må bra.

Visst just nu surfar jag en "måbra-våg". Maten och träningen funkar strålande. Mentalt är jag närvarande och jag är frisk. Jag har ett drömjobb, bästa maken i världen och bor i ett hem som verkligen är hemma. Detta är inte alla unnat så jag tänkte surfa vågen så länge jag bara kan. För just nu är jag high on life om än sömnig :-) Och tom stålplattan samarbetar ner 2 kilo på 3 veckor sedan jag började på Hemmakväll och snart 60 dagar som sockerfri. Vem vet vad som händer den dagen jag inte mår bra och sockret får ett grepp om mig igen. Men vet ni vad det tänker jag inte oroa mig för nu och jag får ta tag i det när/om det händer helt enkelt oavsett var jag jobbar.

Kommentarer

 1. Vet du vad? Jag tror att du kommer klara detta het galant. Ofta kan man bli helt tvärtom när allt finns för nära. Nej det där behöver du inte ha panik över eller lyssna på vad andra säger. Preppa med minimorötter om suget kommer över dig :)!

  SvaraRadera
 2. Keep catching the waves! Så kul att du hittade drömjobbet, fick det och tog chansen :D Ingen frestelse i världen är mer förödande än den situation du hade på gamla jobbet. Surf on! 🏄

  SvaraRadera
  Svar
  1. I will Nellie :-) Precis det är 100 ggr värre!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass