Tips på nyttigare efterrätt!
Inleder nyårsbildskavalkaden med det som typ skedde sist - nyårsdesserten! Okej är ju nyårsdagen idag men ni kan ju äta denna vid ett annat tillfälle. Låter weird men är fantastiskt gott! Finns säkert flera receptet men detta är det jag har använt. Det är hämtat från Kristin Kaspersens bok "Good Food". Och japp chokladmousse på avokado funkar faktiskt...
Du mixar avokado, kakao, honung, kokosgrädde och lite salt i en mixer så det blir en slät mousse.
Ner i mixern med allt. Jag brukar "för-mosa" avokadon för att få smeten riktigt slät.
Voila!
Gjorde allt redo för transport...
Nöthacket är mandlar och sesamfrön som rostas i en torr stekpanna, blanda i lite honung så det blir karamelliserat, lägg på en plåt och släng över lite flingsalt.
När det har stelnat så hackar du det i mindre bitar som strössel på moussen.
Toppade våra med färska blåbär, nöthacket och vispad grädde. Hade köpt citronmeliss men glömde det hemma på köksbänken...
Senare idag kommer fler bilder från firandet att 2017 är här men först lite soffhäng:-)
Vad åt du för mumsig efterrätt igår?
Kommentarer
Skicka en kommentar