Den nakna sanningen...

Utlovade i inlägget från i måndags att blogga mer om den nakna sanningen och nej jag kommer inte bjuda på någon nakenchock :-) Visserligen togs det foton på eländet i måndags för att ha startbilder för mig själv. Och vem vet en dag kanske jag blir modig nog att lägga ut dem här eller inte. Men jag tänker ärlighet varar längst och jag vill se sanningen i vitögat. Därför i min målsättning #motfab45 så får bloggen vara ett av verktygen för att göra det.

Det finns ju en anledning till varför det undviks att ta helbilder, dagens outfit eller liknade på tex Instagram och det är ju för att de kilon jag gått ner har hittat tillbaka till kroppen... Alla mina fina klänningar hänger i garderoben och ersätts av byxor och tröjor i större storlekar. I miss them! Jag har ändå under hösten lyckats att hålla vikten hyfsat i ett spann av 3 kilon fram till mitten av december. Och det är jag jättenöjd med då träningen har varit minimalt, många frestelser på jobb, ändrade rutiner och nytt jobb. Detta kan jag nog ändå tacka mina 100 dagar utan socker. Men som jag skrivit, nu är det dags för nya tag och att en gång för alla ta detta i hamn.

JAG SKA NÅ MIN MÅLVIKT DETTA ÅRET! Jag har satt en datum = midsommarafton för att ha ett mål att jobba mot. Målet är att väga 70 kilo den 23 juni 2017. Och i måndags var det 171 dagar för att slutföra mitt mål som jag utstakade 2008. Less på att gå upp 20 kilo och gå ner dem igen för att sen gå upp igen och ner. Trött på berg och dalbanan och detta året sätter jag stopp. Jag känner att nu har jag jobbat så pass mycket med mig själv både mentalt och kroppsligt att jag hittat mitt facit. Jag vet hur min kropp fungerar och vad jag mår bra av. Jag vet hur min hjärna, mitt beroende och mina tankar fungerar samt hur jag ska hantera dem på bästa sätt.

Det betyder inte att varje dag kommer vara fylld av lycka, solsken och det perfekta livet. Snarare tvärtom men jag har verktygen nu. Jag har accepterat hur min kropp ser ut och min hjärna fungerar. Jag har tilltro och tillit till att jag kommer att lyckats vilket jag inte haft tidigare. Men jag vill också med detta inlägget vara sann med att #motfab45 är ju en nystart och det är samma tradiga kilon som ska bort igen... Och ja varför skulle jag lyckas denna gången? Egentligen finns det ju inget svar för varför skulle jag? Dock är skillnaden denna gången att jag nu verkligen fått nog. Jag har nått rock bottom och nu räcker det!!! Förnekelsens dagar är över och jag har nått acceptans för hur jag väljer att leva för att vara hälsosam.

Eftersom bloggen kommer vara ett av verktygen, som jag tänker använda för att kravla mig upp till toppen, så tänker jag här med jämna mellanrum redovisa resultaten på stålplattan. Jopp måtten är tagna också och kommer med på köpet. Så tro nu inte att vågen är det enda som gäller på denna resa #motfab45 men den är en viktig komponent för mig. För det är när jag faller ner i förnekelseträsket som helt plötsligt stålplattan blir en fiende. Då låtsas jag att det regnar och som att de där extra volangerna inte existerar.

Skillnaden denna hösten är att jag har ställt mig på Balance-vågen som är kopplad till min Polar Flow. Jag inledde nya jobbet den 15 augusti på 85 kilon men snabbt blev det en 87:a. Inte så konstigt med tanke på typ ingen träning. Plus tröst i lite större portioner under de första 3 intensiva jobbmånaderna. Sedan har det pendlat mellan 87-90 kilo vilket jag är väldigt nöjd med. Från mitten på december till lillejulafton blev det plus två kilon, vilket inte var en överraskning. Men tänk att jag klarade värsta månaden på året utan en enda knäck, chokladpralin, pepparkaka, eller lussekatt!!!

Sen är ju min kropp alldeles alldeles underbar på att samla på sig kilon. Från den 23/12 till den 2/1 gissa vad som hände? Jodå 4,3 kilo plus och tro mig det märktes. Voila invägningen i måndags inleddes på 96,0 kilo. WTF!!! Jaja bara att acceptera läget och dagens vikt visade att efter 4 dagar så är de 4 kilona borta dvs vätskan är ur kroppen igen. Så blir det när denna kvinnan ger sig på fläskpannkaka, revben, ostbågar, vitt bröd, ris a la malta, potatisgratäng, pizza, chips, ostbricka :-) Det intressanta för mig personligen var att jag kunde typ nästa gissa exakt antal kilon innan jag ens klev upp på vågen.

Varför skriver jag så? Jo för att det jag övat mig på förra året är att verkligen titta på min kropp. Jag må inte älska varenda volang och celluit men jag stirra dem i vitögat och ser den nakna sanningen. Jag är medveten, processar fakta och analyserar Jag tar action och sätter mål. Jag handlar och förnekar inte längre. Jag känner och lever med mina val. Men jag accepterar inte längre att inte kunna sova bekvämt pga min vikt. Jag accepterar inte värken i knä, fötter och rygg. Jag accepterar inte att inte känna mig fin. Jag accepterar inte längre torra eksem och öm hud. Jag accepterar inte att min svanskota gör så ont att jag ser stjärnor pga att jag inte kan sitta ordentligt. Jag går ner i vikt för att leva det liv jag förtjänar och är värd!

Så här kommer sanningen:

Startvikt: 96,0 kilo
Målvikt: 70,0 kilo
Viktminskningsmål: 26 kilo

Dagens vikt: 91,6 kilo
Viktminskning: 4,4 kilo


Min målbild och målsättning:

Detta är min målbild från augusti 2013 när vågen visade på nära 73 kilon. Den sitter på mitt kylskåp sedan en tid tillbaka som en påminnelse. För att våga tro, för att inte ge upp, för att visualisera och för att se sanningen i vitögat! Och vet ni vad? Jag ska fira midsommar i en av mina fina klänningar!

Kommentarer

  1. Hejja hejja.... Vi har cirka lika lång väg att vandra 👣 kram Carina

    SvaraRadera
  2. Lycka till ❤. Jag vet att du klarar det ��

    SvaraRadera
  3. Det kommer att gå strålande för dig, du kommer klara det! Vi tror stenhårt på dig, stort lycka till med din resa. Varma hälsningar, Cecilia på Itrim Sverige

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass