Året mot fab 45!

Förra onsdagen fyllde jag ju 44 år vilket innebär att jag har ganska så exakt ett år kvar till en 4:a och en 5:a i passet. Tänkte för mig själv att då blir det ju en extra morot och motivation att till min 45-åriga födelsedag ska jag se och känna mig fabulous. Tom introducerat en ny hashtag på mitt Instagram-konto: #motfab45 . Fast när jag googlade på "fab45" så var det bara bilder på detta som dök upp... Kanske inte riktigt det jag tänkt mig men man kan ju inte får allt eller? Oavsett så tänker jag att nu är det dags för en förändring. Det är dags att ta tag i den där vikten igen. Det är dags att utmana mig själv. Det är dags att ta allt jag lärt mig och verkligen använda det för att få den där starka och glada kroppen jag vill ha. Nope inga nyårslöften här om än det ena eller det andra. Detta är en helt annan förändring jag har i åtanke och faktiskt något som började redan i slutet på juli förra året.

Då bestämde jag mig för att nu räcker det att mata sockermonstret. Jag behövde avgifta mig själv. Första steget var att inte äta något socker på jobb eller till och från jobb då jag började på nytt jobb den 15 augusti. Tror mig det har inte varit lätt för är det något som det finns i överflöd på dagens arbetsplatser så är det fika hit och dit. Eller vad säger ni? Dock är jag himla stolt att kunna säga att inte en minsta lilla bit har jag ätit och då har det funnits tillgängligt varje dag. 

Nästa steg var att inte äta det på fritiden heller. Och sedan slutet på september så är det sockriga jag ätit/druckit har varit cirka 1 läskburk eller liknande per vecka. Sedan har jag ju fått i mig det i mat tex ketchup, marmelad eller torkad frukt. Men i min värld är det stort att jag inte ätit lösgodis, choklad, glass, kanelbullar, tårta och sånt på hela tiden som är det som triggar mig allra mest (och då ligger kakor/bullar/wienerbröd på plats 1, 2 och 3...). Å andra sidan har det blivit mera mat, skräpmat och chips men även solen har sina fläckar. Nu tar jag det därför till nästa nivå där det inte dricks några kalorier, chipspåsarna stannar i affären och skräpmaten ersätts med andra alternativ from idag.

Rent viktmässigt är mitt mål är att nå min målvikt till midsommarafton och hålla mig viktstabil resterande av året fram till min fab45-årsdag (och ja därefter). För att göra det gäller det nu att skärpa till kosten rejält för att få till den viktminskningen. Om jag följer en diet? Jajamensan den kallas Tina-dieten som består av ett hopkok av det jag lärt mig genom åren. Från mina kostrådgivnings-utbildningar, från olika PTs som jag anlitat, från personliga reflektioner, från min Itrim-resa, från inspiration från böcker och nätet men främst vad jag lärt mig fungerar för mig genom åren. Det som fungerar för mig är en rejäl kickstart där jag ser resultat men med ett långsiktigt tänk. 

Förstår att det låter flummigt men this is my world och jag väljer mitt upplägg för hur jag vill genomföra detta. Vad som funkar för mig kommer nödvändigt vis inte fungerar för dig och tvärtom. Vi är lika olika på insidan som utsidan. För mig handlar om så mycket mer. Tyckte några ord som jag läste på denna sajt passar så bra in: "Nu är det dags för oss att gå in i ett år som är ett nystartsår enligt numerologin. Efter att ha avslutat en cirkel som vi startade år 2008 är det nu dags för helt nya vägar och en ny 9-års process.". Jaja säga vad man vill om horoskop som jag mest tycker är en kul grej men dessa orden fastnade hos mig. Varför? Jo för 2008 var året som jag påbörjade min hälsoresa. Den har gått hit och dit men jag har aldrig gett upp. Men nu jäklar är det dags att ta vissa saker i hamn för att gå vidare i processen.

Nu är det dags att en gång för alla gå i hamn med viktminskningen och påbörja ett nytt kapitel. Jag är trött på att börja igen och gå ner samma kilon igen. Samma 25 upp och ner. Och känslan av att "alla andra kan förutom jag". Fel, fel, fel!!! Jag är alla andra. Jag är kapabel, jag har kapaciteten, jag har styrkan, jag är grym, jag har kunskapen, jag är motiverad, jag har inspirationen, jag kan, jag ska, jag vill... Detta året är året jag når min målvikt och påbörjar min viktstabilitet. För kan andra så kan minsann jag med! Trött på att läsa om alla andra så lyckas och sura över min egna uteblivna framgång. Hallå åter igen jag är som alla andra och kan de så kan jag PUNKT!

Förutom kost där fokus främst ligger på bort med sockret och skräp så vill jag detta året lyfta träningen i ny fokus. 2016 vart ju inte direkt ett höjdarår på den fronten. Främst pga mitt jobb under de senaste 4 månaderna. Men nu blir det andra bullarna när kontoret flyttas till Malmö och jag har bara 2 långpendlardagar kvar på schemat. Detta innebär att min älskade morgonträning kan göra ny entré i mitt liv. I love och som jag längtat!!! Men jag vet också att med hemmaträning kommer utmaningen att just utmanas dvs det är lätt att stå och såsa på crosstrainern framför morgon-TVn. Därför ska jag testa något nytt. Dels kombinera crosstrainern med mera styrka hemma för nu har jag ju hantlar och bänk. Och dels genom att testa något nytt här hemma i Hjärup med start den 12 januari. Återkommer på den fronten.

Fortsätter också med Mindfulness-kursen januari ut för att sedan ändra lite inriktning. Jag har signat upp mig på medicinsk yoga med start 30 januari. Ser fram emot det med skräckblandad förtjusning men jobbar på att tänka positivt :-) En annan sak för att utmana mig själv på lagom nivå och med olika delmål så har jag betalt in 50 kronor för att delta i ICA-klassikern under året. Men det får också bli ett eget inlägg för annars blir detta längre än en roman. Målsättningen med min träning är förutom delmålen i klassikern att lyfta min egna vikt i marklyft. Och det blir ju väldigt mycket enklare ju mindre jag väger :-)

Plus att jag ju tänker fira storslaget genom att göra 10 armhävningar på tå vid årets slut dvs på nyårsafton. Fast det vet ju ni som följer mig redan men det ni kanske inte vet är att jag inte kan göra en enda i dagsläget. Knappt på knä ens så detta blir en av mina livs största utmaningar. Tänker dock så här att mitt mål ska vara att sikta mot stjärnorna och satsa allt så får vi se var jag hamnar. Men jag utlovar redan här att under året kommer jag uppdatera min utveckling så ni alla kan följa med på resan. Och har du några briljanta tips på hur jag ska klara en armhävning på tå yet alone 10 så bara skicka in dem!

Senare i veckan tänkte jag blogga om "den nakna sanningen" dvs vad visar vågen på just nu, kroppsmåtten m.m. Bäst att se sanningen i vitögat! Jag tänker att det är kanske någon mer därute som behöver pepp och en dos av verkligheten. I sociala medier världen blir det ju lätt "kunde jag, kan du" eller "det är bara att äta mindre och röra sig mer" eller "det är inte så jäkla svårt sluta bara var så jäkla lat och ta ansvar". Eller massa glammig bilder på lyckade träningspass och fancy maträtter och magrutor. Kanske inspiration till viss del men ibland tröttnar jag i alla fall och vill bara att någon ska visa upp verkligheten som den är dvs det är en berg och dalbana att ta tag i sin hälsa. Vissa dagar går det strålande och andra käpprakt åt helvete. Men det viktigaste är att inte ge upp utan fortsätta ett steg framåt i taget. Följer du med på min resa och vad tänker du själv göra detta året som tar dig mot ditt fab?

Fick denna fina bild postad på facebook av min fina L8 på min födelsedag. Den får bli en del av mitt #fab45 och att det är dags att avsluta resan jag påbörjade 2008 för att flyga vidare mot nya mål.
Hallå hela bloggen är ju döpt efter detta mitt livs hälsoresemotto...

Kommentarer

 1. Lycka till. Har idag själv tagit tag i kosten. Igen....Träningen tycker jag funkar bra för mig. Är också med i Ica klassikern har redan gjort en del och väntar på nästa som börjar snart 😁
  Jag vill också nå min mål och trivselvikt detta året nu är det nog 😂💪ska bli kul att fortsätta följa dig go go go....

  SvaraRadera
 2. Lycka till!
  Efter att ha läst en annan tjejs instagram om just att lyfta sin egen kroppsvikt i marklyft, så var jag tvungen att testa i fredags när det stod marklyft på schemat. Jag fixade tre reps på min kroppsvikt o även tre reps på kroppsvikt+5 kg! Så himla nöjd!
  När det gäller att göra armhävningar på tå, så börja med att göra mot en vägg. Sedan sänker du och kör mot något lägre o s v. Kör sedan på knä o sedan på tå. Klart du fixar det!😊💪🏻
  Ska bli spännande att följa dig under året! Kör hårt!
  Kram akegardh70 (på instagram)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass