Fortsätt till huvudinnehåll

Glad och rörd!

Fick feedback i veckan utav lärarna på utbildningen till "Stresspedagog". Var blödig redan innan och började gråta när jag läste. Är så stolt över min personliga utveckling detta året där denna utbildningen har varit som icing on the cake eller the grand finale. Eller är ska jag väl skriva för det är ju inte riktigt över än.

Även om min fokus just nu är lite splittrad ger jag inte upp utan fortsätter på mitt projektarbete i sakta mak. Det är även denna utveckling som hjälper mig igenom den tuffa tiden nu. Den gör att jag kan hantera situationen annorlunda vilket ger mig ett lugn och en trygghet. Inte varje sekund men jag märker att jag uppmärksammar, känner för att sedan bryta negativa tankar.

Så stolt över dessa ord:
"Du har genomfört kursen på ett utmärkt sätt. Du har svarat i tid och ditt deltagande i diskussionerna är givande då du responderar engagerat och personligt. Du resonerar både med hjärta och hjärna, och kan med lätthet få ner dina tankar i skrift. Du hittar bra svar och bidrar med egna funderingar vilket tyder på att du har lätt för att bearbeta och ta till dig fakta. Du har besvarat samtliga frågeställningar, lämnat in i tid och är godkänd i alla moment. 

Ditt projekt är precis lagom planerat där du har fått möjlighet att testa dina förmågor som stresspedagog. Vi håller med dig om att du kan, och har mycket kunskap kring hälsa, som du skriver i din reflektion. Att ha mycket i huvudet är en sak, att kunna få ut det och omsätta det i praktiken är en annan. Dina erfarenheter från projektdagen gör att du skriver; ”-jag kan!”, och vi ser här hur vårt syfte med kursen kommer till liv – det är ju så här det skall bli!

I din reflektion beskriver du din egen resa under kursens gång, hur du hittat dig själv och nu kan sätta ord på det du redan gjorde. Kursen har gett dig insikter, och ”modet att verkligen lita på min magkänsla”, vilket speglar att du verkligen tagit till dig kursen, varit fokuserad och närvarande. Med sådana deltagare är det en fröjd att vara lärare!"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…