Lite oro i själen

De senaste veckorna har varit lite jobbiga för mig som älskar rutiner. Jag har inga problem med att varje dag är den andra lika - snarare då jag trivs. Men så ser ju inte livet ut. Förändringar sker och det är bara jag själv som kan hantera hur jag tar dessa förändringarna. Detta skapar en inre stress hos mig som jag tidigare alltid dövat med socker, socker och lite mera socker. Nu har jag ju inte det kortet att ta till men det ersätts enkelt utav att matplanen inte följs och småtuggande på riskakor m.m. Och snarare är det nog egentligen inte förändringar i sig utan att det är många osäkra kort i det närmaste.

Nytt jobb och nya kollegor gör ju att det pirrar lite i magen men in a good way. Dock innebär detta också tankar kring okej hur ska jag lägga upp min träning framöver och var ska jag träna? Tränar ju bäst på morgonen men då kommer Friskis i Lund inte vara ett alternativ (öppnar 07 och ligger åt motsatt håll till jobb i en annan stad). Träna hemma men jag vet att jag vill komma igång med lite tyngre styrketräning igen och inte bara harva på crosstrainern. Gymmet i källaren på jobb kanske kan funka men är det busy och vad fanns för utrustning egentligen? Kanske ska köpa kort på Friskis i Malmö men hur är det där och var ligger det i förhållande till jobb? Plus en massa andra funderingar gällande PT online, tabataträning och den där hot yogan...

Men främst funderar jag kring maten och min viktminskning. Hur kan jag sköta mina matrutiner med nya jobbet? Ta med mat eller gå ut och äta? Ta med mellis? Hur funkar det med kylskåp? Hur äter de andra? Kommer det finnas många frestelser? Kommer jag vara trött och då ta till snuttefilten aka sockret? Vilka dagar kommer jag jobba (ska ju börja på 50% året ut) och när ska jag ut och resa? Vart ska jag resa och hur funkar det med maten då? Jag kommer inte orka jaga kilo just nu (de där 7-8 som är kvar) utan vara nöjd om jag inte går upp. Kan jag vara nöjd med? Hur ska jag då äta och träna? Om jag "slappnar av" då går jag garanterat upp i vikt... När ska jag ta tag i de kilona och hur? Kommer jag kunna behålla mitt lugn, mina promenader och mina knep för återhämtning?

Hallå självklart vet jag att jag löser detta. Det har jag ju gjort förr utan det är mer funderingar i huvudet som känns skönt att skriva av sig (detta är ju min dagbok :-) ). Men min kropp och hjärna kan ju inte skilja på verkliga händelser eller bara tankar/fantasier utan reagerar med oro, stress och bekymmer. Jag får ta ansvar för mina känslor och mina reaktioner utan att döva dem. Och jag vet att jag kan inte få svaren idag och planera utan jag får vacker vänta. Det måste jag lära mig att hantera och att go with the flow. That's life liksom så det är bara att gilla läget. Bara det att jag inte är världsmästare i att inte veta och att inte planera :-)

Men promenad i frisk höstluft och mysig frukost hjälper mig att skapa lugn! Nu är det sista sammanställningen inför projektdagen imorgon som gäller!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass