Power Hour testad!

Igår blev det premiär för mig för senaste passet på Friskis för denna terminen. Ja jag är lite sen på det... Passet heter Power Hour och beskrivs så här: "Ett teknikenkelt styrke- och konditionspass med mycket energi. Power Hour är ett allroundpass som bygger på teknikenkla övningar där vi bland annat använder medicinboll. Du jobbar i ditt eget tempo och bestämmer själv hur tufft det blir. Men vi garanterar att du får en riktig genomkörare och hög puls."

Och precis så är det! Jag tyckte tiden gick fort eftersom vi gjorde 11 övningar i intervaller i tre omgångar. Tex utfall i 45 sek vila i första varvet, utfall i 30 sek vila i andra och kortare mer intensivt i sista. Passet var väldigt nyttigt för mig eftersom det innehöll de där övningarna jag undviker. Kanske för de är lite obekväma, eller för att jag är lat eller för att jag skyller på någon skada eller för att jag inte är så bra på dem etc. Ett exempel är spänsthopp som jag tidigare alltid haft hälsporren som ursäkt. Okej men nu när den inte gör ont - vad är då ursäkten?

Kommer definitivt testa igen och kanske våga mig på en tyngre boll...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass