Fortsätt till huvudinnehåll

Film 1: "10 armhävningar på tå"

Imorse bad jag om hjälp från L8 att filma första försöket i år på målet att klara 10 armhävningar på tå till nyårsafton. För en snabb summering så kan vi säga så här: det kan bara bli bättte :-) Men hey jag har ju medvetet satt ett väldigt HÖGT mål för mig själv. Jag ville utmana mig men också ha något specifikt mål att träna emot. Har alltid tyckt det ser så coolt ut när någon gör armhävningar på tå. Det är liksom = vältränad för mig. De människorna känns starka på något sätt. Ja om det görs med rätt teknik osv. Plus att jag har gett mig själv gott om tid - är ju bara 51 veckor kvar...

Jag kommer under detta året dela upp allt i delmål utifrån det jag behöver förbättra. Det är främst 3 områden som jag har identifierat för just detta målet. Det jag måste jobba med för att klara av 10 armhävningar på tå är: Viktminskning, Bålstyrka och Teknik. Den första då det är alldeles för många kilon mellan knävecken och midjan. Tänk hur mycket varje kilo som lämnar min kropp kommer underlätta. För jag har grundstyrkan framför allt i benen och ryggen men oavsett så påverkar vikten resultatet. Det är bara så att ju mindre jag väger desto lättare kan jag nå målet.

Det andra området som är min svagaste länk är just bålstyrkan. Under alla år som överviktig så är det lite grann som att ha varit gravid i 20 år. Det vill säga att kilona har belastat kroppen fel. Inre magmuskler vad är det liksom? Syns också väldigt tydligt på filmen att mittenpartiet bara kollapsar. Jag är mycket medveten om att detta är något jag behöver jobba med. Men eftersom jag är så dålig på det så är det alltid det som bortprioriteras. Kuligare med något jag är bra på... Så det är ett medvetet mål just med armhävningarna för jag vet att jag måste jobba med mina svagheter.

Det sistnämnda är tekniken dvs hur gör jag en riktig armhävning? Var placeras händerna och fötterna? Hur djupt ska jag gå? Hur ska jag jobba med kroppen för att lyckas? Hur snabbt/sakta ska det gå? Ja massa saker och jag har redan fått en del tips. Tex att armarna ska placeras nära kroppen. Men jag behöver all hjälp jag kan få så bara kom in med tipsen! Och vill du öva med mig så boka in en träningsdejt med mig så kör vi :-)

Hehe vi skojade om efteråt att jag har ju inte utlovat 10 armhävningar på tå på raken. Kan ju göra en i timmen under nyårsafton :-)


Älskar L8s pepp på slutet: "Det är nästan tillstymmelse till två"  Ja eller hur :-)

Kommentarer

 1. Tänk på att bröstet ska ner innan höfterna så får du ett bättre läge och lättare att hålla spänningen i bålen!

  SvaraRadera
 2. Hejja hejja ett bra mål -

  SvaraRadera
 3. Heja, heja!👍🏻
  Kram Anna (@kegardh70)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …