Observationer från Mexico

Snart halvlek på vår resa och idag är en lite lugnare dag. Rätt skönt eftersom det är en väldigt intensiv rundtur. Men tänkte ge er lite snabbt några observationer från maya-land:

Väldigt vänligt folk!

Sött, sött och åter igen sött! Så kan det enklast sammanfattas. Alla går runt med en läskflaska, bara kakor och godis överallt och många runda magar. Tom vid  bön i kyrkan så använder man coca-cola för att välsigna... Tydligen så driver kolsyran ut onda andar...

Jättemycket att se i varierande natur. Vi är just nu uppe i bergen där det är kallare. Imorgon bär det ner i dalarna och djungeln.

God mat men lite spännande att beställa då spanskan är begränsad hos resenärerna. Men det har löst sig och som tur är så är jag ju inte så kräsen längre vilket underlättar enormt!

Jensen åter igen lär dig använda solkräm.     Brände ju nacken första dagen och ser inte klok ut. Plus det är så dumt för det är ju inget vidare för ens hud... Lärdom solen är alltid starkare än vad man tror speciellt på 2000 meters höjd...

Shoppingfynd har införskaffats som en sann turist!

Min kropp kräver regelbunden mattillförsel vilket inte har varit lätt. Funkar inte för mig att käka frukost kl 07,  om än stadig, för att sedan äta lunch kl 15 el 16... Så vill man inte vara the odd one out som alltid är hungrig etc omgiven utav små tanter på 50 kilo (fasiken jag har mer muskelmassa än vad de flesta väger... ) som är så så mätta hela tiden :-( Funkar inte så bra!  Jaja jag gör mitt bästa och så får det vara bra så!

Lägg till en stegräknare på det och ni har resans clown a la bloggerskan... Men helt plötsligt är alla nyfikna på antalet steg :-)

Men jag är så jäkla nöjd med mindre kroppshydda. Inga problem för mig att ta mig fram, klättre i pyramider och jag är snabb som en vessla :-) Jag får plats i sätena på flyg, buss och båt. Normal storlek på flytvästen...  Plus jag är inte helt slut och utan krämpor tom hälen och svanskotan samarbetar!

Det var lite snabba drag utav resan hittills.  Hoppas ni hänger med på instagram och facebook för jag försöker posta bilder så fort jag har wifi.

Imorgon blir det tidigt upp redan kl 04... Semester var det ja... Men det bär vidare mot vattenfall och djunglar. Hoppas bara inte myggen äter upp mig :-(

Ha det gott därute!!!

Kommentarer

  1. Vilken härlig upplevelseresa ni verkar ha. Fortsätt njut av alla intryck / Kram M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen en härlig om än väldigt intensiv resa :-) Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass