Skillnaden som gör skillnaden!

Förra veckan var jag med jobb på Tylösand i Halmstad. Underbart hotell och spa där jag hann med ett morgonpass på gymmet minsann. Första dagen stod jag själv på scenen i tre omgångar - deltagarna var nog trött på mig sen... Så därför var det skönt att andra dagen tillbringades i publiken. Den dagen inledes med en gästföreläsare i form utav Kjell Enhager. Jag hade inte hört talas om honom tidigare men wow vilken föreläsning. Fick massvis av energi, inspiration och idéer samt mer övertygad i mitt beslut.

Han pratade bland annat om vad vi väljer att se som valda sanningar exempelvis jag är så dålig på det eller att inte våga drömma och satsa. Vad är det som gör skillnaden mellan tex Gunde Svans inställning/vald sanning som gjorde/gör att han lyckas. Och om att skapa fler plus (=positiva minnen) än minus (negativa) i hjärnan. Att älta något negativt bara skapa minus på minus på minus - hur kan vi då förväntas oss något positivt? Samt att människan vill ta genvägar och känna igen sig därför "strävar" vi tillbaka till det som vi känner igen även om vi egentligen inte vill vara där.

Var en av de lyckliga (okej kan ha varit en del armbågande och tjyvnyp iblandat - rodnar och försöker se oskyldig ut...) som fick med mig en av Kjells dvd. Men han talade ju till mig så den var min! Har inte lyssnat på den ännu men tänker definitivt göra det lite längre fram. Tillsammans med alla anteckningar och idéer som jag skrev ner. Hittade även en del poddar på hans hemsida som jag vill gå igenom. Tänkte vi kunde väl göra denna resan tillsammans - vad säger du?

Yes I got it!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass