Årets tuffaste månad...

Då är december igång och för mig med sockerdjävlen på axeln så är det också årets tuffaste månad. Japp mysig men jobbig. Frestelser precis överallt. Är det inte bilder på fejjan på alla lusserecept och med kommentarer som det godaste jag ätit så är det skumtomtar och pepparkakor i varenda hörn på jobb. Eller massa bjudningar, mingel, luncher, fikor som ska in i kalendern och skapar vånda. Åter igen det är ju trevligt men det är inte heller lätt när ens sockerhjärnan spinner igång och jag inte kan fokusera på något annat än att stirra på sockersakerna. Ärligt jag hör knappt vad som sägs utan all min energi går åt att antingen trycka i mig så mycket som möjligt eller att stå emot för fulla muggar.

Tänk att när jag var liten (in i tonåren...) så åt jag så mycket choklad och sötsaker att lagom till den 29 december, efter flera dagars frossa som kröntes av födelsdagsfirande den 28de, så spydde jag som en liten gris. Kroppen skrek bara nej nu räcker det. Helt otroligt vad man kan utsätta sin kropp för. Men nej jag har bestämt mig! Jag tänker ta mig igenom min livs första decembermånad utan choklad, lussebullar, pepparkakor, julgodis! Har jag inte ätit en enda sockertugga på jobb sedan jag började där den 15 augusti eller socker i form av efterrätter, godis, choklad, kakor och liknande sedan den 24 september så tänker jag fasiken inte börja nu. Jag kan och ska fixa detta! Och ja det må hända att det blir lite mer mat för att stilla suget men det får så vara. Jag är starkare än sockerhjärnan och denna gången vinner jag - basta!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass