"Gå ner i vikt – så lurar du din överlevnadsinstinkt"

Vi fortsätter med tredje artikeln i Svenska Dagbladets serie om vikt. Du kan läsa den fullständiga artikeln här: https://www.svd.se/forsta-hungriga-hjarnan--enda-sattet-att-ga-ner-i-vikt (obs betallänk).

"I boken ”The Hungry Brain” menar han att den största orsaken till fetmaepidemin inte är vare sig socker eller någon annan enskild livsmedelskomponent, utan våra egna hjärnor. Det enda sättet att uppnå en varaktig viktnedgång är enligt Stephan Guyenet att förstå hur hjärnan fungerar och överlista den. Här är hans sju bästa tips.

1. Undvik kombinationer av socker och fett

2. Mätta alla dina smaksinnen

3. Undvik att se mat (även på bild)

4. Sov ordentligt

5. Ät mat som är mättande

6. Storhelgsbanta

7. Motionera"

Funderar på att beställa hans bok för tycker sådant här är väldigt intressant. Ovanstående tips tror jag är väldigt bra. Till exempel för mig så är sömn prio 1. Innan jag ens ska fundera på kost och träning så måste jag prioritera min sömn. Har tagit mig många år att komma fram till det. men har jag inte fått tillräckligt med sömn så är det oerhört svårt för mig att stå emot sötsug. And guess what när man är trött blir man ännu mer sugen för kroppen vill ha energi. Blir som en ond cirkel. Så nu för tiden så skippar jag faktiskt det där morgonpasset om jag sovit krattigt. Sover hellre en stund längre och sedan kan jag sköta maten så får träningen vänta.

Här kan du läs om de tidigare artiklarna: https://www.butterflytina.se/2019/08/fetmaforskare-banta-lika-svart-som-att.html

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass