Gissa vad jag har gjort idag...Nej inte köpt vita kalasbyxor... utan på lunchen stack jag iväg på behandling hos Ellis. Alla som läser bloggen vet ju att jag är en sucker för spa och behandlingar.

Vad är det då för behandling som kräver så vita ben? Jo det är egentligen en vit kroppstrumpa som denna kropp bar men jag tänkte besparar er den etsningen på hornhinnan. Jag går nämligen på Endermologie®-behandling. Dyrt som poker men jag tänkte va fan jag testar.

Vad ska det vara bra för då? Ja groparna på låren till att början men framför allt för mig cirkulationen i kroppen. Det blir ju som bindvävsmassage/djup massage på nästan hela kroppen så blodflödet kickar igång. Ett annat skäl är att mina benmuskler väldigt lätt krampar (även om jag dricker mycket vatten). Jag har märkt att huden blivit "fastare" och mjukare. Tycker även maken - har tydligen aldrig varit så len :-) Plus att jag inte haft ett krampanfall sedan jag började.

Hur går det till? Jo man klär av sig och tar på den vackra kroppsstrumpan. Som sagt inget som man vill skylta med eller gå ut på lokal i. Sedan ligger man på en skön brits (typ sådan man ligger i när man får ansiktsbehandling/massage). Först på magen och sedan på rygg. Sedan "dammsugs" kroppen. Ja det är faktiskt det enklaste sättet att beskriva det.

Det är liksom en stor maskin med en slang med munstycke. Munstycket består av olika rullar som liksom suger in huden emellan sig och masserar. Görs i två olika läge/hastigheter. Behandlingen tar 45 minuter. Och man rekommenderas att ta en kur dvs 14 omgångar (2 ggr/veckan) till en början och sedan en gång i månaden i underhåll. Jag var på 6 utav 14 idag.

Hur det känns? Det är inte skönt under behandlingen. På vissa ställe rent ut sagt olidligt tex framsida lår....AJ. Men efteråt är det så himla skönt. Känns som hela kroppen fått massage och man blir så avslappnad. Hokus pokus - säkert men den känslan jag får efter behandlingen är värd det. Mer spa åt folket hade jag gått till val på!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass