Fortsätt till huvudinnehåll

Första halvleken!

Idag är det på dagen 6 veckor sedan jag inledde mitt sista viktminskningsprojekt! Ja jag skriver sista för nu får det räcka. Jag väljer att tro på och ha visionen att om jag väljer en livsstil som gör att jag känner mig stark och glad så kommer jag även lyckas att hålla vikten. Det som skapade den senaste rundan var stress och hur jag hanterar den stressen. Stressen som jag känner släpper för varje dag under min VAM.

Nä jag inte naiv och tror att jag kan VAM:ma i all evighet men för mig gäller det att hitta en balans mellan t.ex. jobb och personligt. Att välja att arbeta med något som passar min livsstil och stämmer in på mina värderingar. Jobba så att det passar mig som person och inte tvinga in mig i något fack där jag egentligen inte passar eller längre vill vara. Mycket sådana funderingar just nu och jag känner att jag vågar drömma och hoppas. Me like a lot!

Det jag väljer att fokusera på i viktminskningsfasen just nu mot min starka och glada kropp är: träning, återhämtning/sömn, kosten och personlig utveckling. Vad det gäller träningen så är det 3 cirkelgym-pass på Friskis, 3-4 pass hemma på crosstrainer samt fokus på rörlighet plus att jag är ute och samlar ihop mina steg så att jag får frisk luft. Tar en vilodag när jag känner för det som till exempel igår. Jag sover 8-9 timmar och ser till att jag kopplar av utan att t.ex. ha TV på hela tiden i bakgrunden.

Jag läser mycket och på måndag börjar ju min utbildning till diplomerad livsstilsrådgivare. Jippi det ser jag verkligen fram emot. Kosten just nu är strikt. Jag ligger på ett rejält kaloriunderskott såsom när jag körde viktminskningsfasen på Itrim 2013. Fast jag kör enligt min egna variant. Tufft men jag är beslutsam och jag ser resultat. Vågen visade imorse på minus 12,6 kg totalt vilket jag är jättenöjd med men jag jobbar också hårt för det.

Jag skriver första halvleken för jag har delat in "mitt projekt" i olika faser för att ha delmål. Om sex veckor kommer nästa och då är tanken att jag ska gå in en annan fas. Men mer om det när det är aktuellt. Just nu tar jag en dag i taget och ett kilo i taget. Följer mitt motto "Vad kan jag göra idag för att må bra och nå mitt mål?".

Kommentarer

  1. Bra jobbat Tina jag hoppas att komma igång med kosten från och med imorgon. Och hade önskat jag hade haft din beslutsamhet när det gäller kosten kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för ditt pepp! Hejar på dig! Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…