Fortsätt till huvudinnehåll

Första halvleken!

Idag är det på dagen 6 veckor sedan jag inledde mitt sista viktminskningsprojekt! Ja jag skriver sista för nu får det räcka. Jag väljer att tro på och ha visionen att om jag väljer en livsstil som gör att jag känner mig stark och glad så kommer jag även lyckas att hålla vikten. Det som skapade den senaste rundan var stress och hur jag hanterar den stressen. Stressen som jag känner släpper för varje dag under min VAM.

Nä jag inte naiv och tror att jag kan VAM:ma i all evighet men för mig gäller det att hitta en balans mellan t.ex. jobb och personligt. Att välja att arbeta med något som passar min livsstil och stämmer in på mina värderingar. Jobba så att det passar mig som person och inte tvinga in mig i något fack där jag egentligen inte passar eller längre vill vara. Mycket sådana funderingar just nu och jag känner att jag vågar drömma och hoppas. Me like a lot!

Det jag väljer att fokusera på i viktminskningsfasen just nu mot min starka och glada kropp är: träning, återhämtning/sömn, kosten och personlig utveckling. Vad det gäller träningen så är det 3 cirkelgym-pass på Friskis, 3-4 pass hemma på crosstrainer samt fokus på rörlighet plus att jag är ute och samlar ihop mina steg så att jag får frisk luft. Tar en vilodag när jag känner för det som till exempel igår. Jag sover 8-9 timmar och ser till att jag kopplar av utan att t.ex. ha TV på hela tiden i bakgrunden.

Jag läser mycket och på måndag börjar ju min utbildning till diplomerad livsstilsrådgivare. Jippi det ser jag verkligen fram emot. Kosten just nu är strikt. Jag ligger på ett rejält kaloriunderskott såsom när jag körde viktminskningsfasen på Itrim 2013. Fast jag kör enligt min egna variant. Tufft men jag är beslutsam och jag ser resultat. Vågen visade imorse på minus 12,6 kg totalt vilket jag är jättenöjd med men jag jobbar också hårt för det.

Jag skriver första halvleken för jag har delat in "mitt projekt" i olika faser för att ha delmål. Om sex veckor kommer nästa och då är tanken att jag ska gå in en annan fas. Men mer om det när det är aktuellt. Just nu tar jag en dag i taget och ett kilo i taget. Följer mitt motto "Vad kan jag göra idag för att må bra och nå mitt mål?".

Kommentarer

  1. Bra jobbat Tina jag hoppas att komma igång med kosten från och med imorgon. Och hade önskat jag hade haft din beslutsamhet när det gäller kosten kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för ditt pepp! Hejar på dig! Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…