Att jaga steg...

... eller okej att gå ut och promenera i friska luften. Ja jag kallar det ju att jaga steg eftersom jag har min stegräknare runt halsen. När jag inte har den på mig så är bevisen väldigt tydliga - jag rör mig inte! En dag hemma och jag inte skulle bry mig om att jaga steg så kanske jag når upp till 1000 steg... För att vara hälsosam bör man röra sig mellan 7000 - 10 000 steg vilket det sistnämnda motsvarar för mig rörelse i 1 ½ timme. Inte konstigt att kilona läggs på...

Det har ju skrivit mycket om att 2-3 pass i gymmet räknas inte utan det är vardagsmotionen som är den allra viktigaste. Det vill säga att man rör sig lite varje dag men helst minst 30 minuter. Därför är just det här med att jaga steg eller att promenera i friska luften en så viktig del i min hälsa. Plus att det är ju jäkligt skönt att ut och gå samt andas luft i lungorna. Dock är det som jag skrev i helgen först den sista veckan som jag kan skriva skönt.

Det är precis som det går ett osynligt men ändå väldigt tydligt streck vid cirka 85 kilo. Mer än det och det är en plåga att jaga steg. Jag får verkligen tvinga mig ut och jag övertala mig själv enkelt att skippa. Jag kan ju göra det imorgon... Det är tungt att släpa runt på en kropp med för många kilon så nästa gång du tänker säga till någon - jamen det är bara att ut och rör på sig - så är det inte så bara. Det är en plåga för varje steg fast det handlar om något så grundläggande som att gå. Alla leder i kroppen och fötterna skriker samt att det gör ont i fettvävnaden som skumpar.

Om du inte varit överviktig testa och packa en ryggsäck med sisådär 20 kilo. Ge dig nu ut på den där lätta promenaden så kan du ringa mig sen och berätta hur det gick :-) Tyckte du det var skönt? Tror knappast det. Dock är det absolut ingen ursäkt till att inte röra sig för det blir ju inte bättre för varje kilo så läggs på utan precis tvärtom! Därför är det viktigt att tvinga sig själv för att sedan kunna fira framstegen när det väl känns bra. Så åter igen detta gör mig ännu mer taggad att fortsätta i denna riktningen för jag vill att det ska vara lätt och skönt att röra på sig! Heja mig!

Kommentarer

 1. Så sant Super Tina! Varje kilo väger sååå galet mycket så fort man ska röra på sig. Blir lika glad varje dag jag märker att det inte lika tunga steg som början av året!!
  Heja, heja! Du fixar det med lättare steg varje vecka, dock lika många min inte lika tunga ;)
  KRAM R

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men märkligt att man inte är lika uppmärksam när de läggs på :-) Heja oss!!!! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass