Fortsätt till huvudinnehåll

Sista skolhelgen!

Kan inte påstå att det vart mitt piggaste jag som begav mig till Munka igår morse för sista skolhelgen. De senaste tre veckorna har tagit ut sin rätt och jag är sliten. Nu gäller det att rensa ut i kalendern och fokusera på det som ska klaras av innan jul. Sen väntar två lugna veckor då maken (som också jobbat hårt den sista tiden) och jag ska bädda ner oss i soffan och bara vila upp oss. Nej tack till fler släktträffar än de som är inbokade (19:de, 20:de, 24:de och 28:de), nej tack till andra måsten och nej tack till stress. Fokus på återhämtning i form av sömn, frisk luft, träning och bra mat - ja tack!

Men tillbaka till skolan... Igår var det dags för projektredovisning av alla våras arbeten. Tyvärr delades vi upp i två grupper så man missade hälften. Visst vi kan ladda ner dem men hade varit kul att få lyssna då jag tycker just diskussionerna på denna utbildning har varit väldigt givande. Men å andra sidan då hade jag suttit i skolbänken nu istället för i soffan :-) Jag var först ut att presentera mitt projekt och sedan få feedback från två opponenter samt lärare Petra. Gick väldans bra och jag fick positiv och relevant feedback.

Efter det var det min tur att opponera på de två nästföljande projekten och vips var det lunch. En sak med denna utbildningen som också varit himla bra, förutom fantastiska lärare, intressant kursmaterial och givande diskussioner med andra deltagare, har varit den goda maten som vi fått. Nybakta bullar med pålägg, kokta ägg m.m. till frukost och goa luncher lagade från grunden tillsammans med fin salladsbuffe och något gott till efterrätt. Vi har verkligen blivit bortskämda där.

Jag passade på att ta en liten kort promenad på lunchen för att njuta av solen, rensa skallen samt ringa till mamma för att checka läget. Sen var det dags för ytterligare projektredovisningar. Vi reflekterade också över hur mycket vi lärt oss och fått med oss under denna hösten. Både som vi kan använda oss av själva men även dela med oss till andra. Jag är väldigt glad att jag har gått denna utbildningen även om de sista veckorna nu varit tuffa för att få ihop allt i en sorglig period. jag har fått bekräftat det jag känt i kroppen och knoppen är rätt för mig och även fått nya insikter och verktyg att hantera stress i mitt liv. Alla som var där blev godkända så numera kan vi titulera oss "Stresspedagog". Tjoho och snart kommer ett fint intyg hem i brevlådan :-)

Vi fick även till ett fint klassfoto på trappan!

Puh när skoldagen vart slut vart jag helt slut och jag var nog inte världens bästa bilförare hem. Väl hemma blev det kramkalas med maken och sen firade vi med en god middag och film. Gick och la mig vid 22 och slocknade direkt. Sov många timmar och sitter helt groggy nu och skriver detta. Det som står på agendan idag är: ut och njuta av det vackra vädret, baka till mina seniorer för imorgon är det julavslutning och sedan har jag bokat in mig på ett 2-timmars yogapass på Friskis. Vad ska du göra idag?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…