Sista skolhelgen!

Kan inte påstå att det vart mitt piggaste jag som begav mig till Munka igår morse för sista skolhelgen. De senaste tre veckorna har tagit ut sin rätt och jag är sliten. Nu gäller det att rensa ut i kalendern och fokusera på det som ska klaras av innan jul. Sen väntar två lugna veckor då maken (som också jobbat hårt den sista tiden) och jag ska bädda ner oss i soffan och bara vila upp oss. Nej tack till fler släktträffar än de som är inbokade (19:de, 20:de, 24:de och 28:de), nej tack till andra måsten och nej tack till stress. Fokus på återhämtning i form av sömn, frisk luft, träning och bra mat - ja tack!

Men tillbaka till skolan... Igår var det dags för projektredovisning av alla våras arbeten. Tyvärr delades vi upp i två grupper så man missade hälften. Visst vi kan ladda ner dem men hade varit kul att få lyssna då jag tycker just diskussionerna på denna utbildning har varit väldigt givande. Men å andra sidan då hade jag suttit i skolbänken nu istället för i soffan :-) Jag var först ut att presentera mitt projekt och sedan få feedback från två opponenter samt lärare Petra. Gick väldans bra och jag fick positiv och relevant feedback.

Efter det var det min tur att opponera på de två nästföljande projekten och vips var det lunch. En sak med denna utbildningen som också varit himla bra, förutom fantastiska lärare, intressant kursmaterial och givande diskussioner med andra deltagare, har varit den goda maten som vi fått. Nybakta bullar med pålägg, kokta ägg m.m. till frukost och goa luncher lagade från grunden tillsammans med fin salladsbuffe och något gott till efterrätt. Vi har verkligen blivit bortskämda där.

Jag passade på att ta en liten kort promenad på lunchen för att njuta av solen, rensa skallen samt ringa till mamma för att checka läget. Sen var det dags för ytterligare projektredovisningar. Vi reflekterade också över hur mycket vi lärt oss och fått med oss under denna hösten. Både som vi kan använda oss av själva men även dela med oss till andra. Jag är väldigt glad att jag har gått denna utbildningen även om de sista veckorna nu varit tuffa för att få ihop allt i en sorglig period. jag har fått bekräftat det jag känt i kroppen och knoppen är rätt för mig och även fått nya insikter och verktyg att hantera stress i mitt liv. Alla som var där blev godkända så numera kan vi titulera oss "Stresspedagog". Tjoho och snart kommer ett fint intyg hem i brevlådan :-)

Vi fick även till ett fint klassfoto på trappan!

Puh när skoldagen vart slut vart jag helt slut och jag var nog inte världens bästa bilförare hem. Väl hemma blev det kramkalas med maken och sen firade vi med en god middag och film. Gick och la mig vid 22 och slocknade direkt. Sov många timmar och sitter helt groggy nu och skriver detta. Det som står på agendan idag är: ut och njuta av det vackra vädret, baka till mina seniorer för imorgon är det julavslutning och sedan har jag bokat in mig på ett 2-timmars yogapass på Friskis. Vad ska du göra idag?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass