Dagens träning...

Ibland är instruktörsleda gruppass verkligen the shit! Det som behövs för att det ska hända något. Idag var jag inte alls på humör att träna. Jag ville hellre ligga i soffan och vräka i mig choklad. Men var inbokad på spinning och det var för sent att avboka. Hela vägen till Friskis tänkte jag äsch jag skiter i det. Jag tar pricken (som man får när man inte dyker upp till bokat pass) eller jag ger bort min plats till någon eller jag hämtar ut lappen och går direkt och duschar...

Planerna var många men helt plötsligt satt jag på cykeln. Jag var ju ändå där då kan jag lika gärna trampa eller hur? Åh jisses vad jag trampade!!! Tack vare att jag satt i en full nedsläckt spinningsal med peppande musik, grymma intervaller som sög i benen och en instruktör som tog i från tårna för att få oss att göra detsamma. Skulle jag tränat själv idag tex hemma eller på gymmet så hade jag mesat mig igenom max en timme. Misstänker att knappt en svettdroppe hade bildats och jag hade varit missnöjd med min insats.

Istället sitter jag nu här i soffan med en kopp te och är så jäkla stolt. Jag var grym på cykeln idag! Jag trampad som tusan! Jag slet i varenda intervall! Jag gav max! Jag svettades så det droppade överallt! Jag var öm i rumpan men ignorerade det! Jag cyklade som jag aldrig gjort! Och fällde nästan en tår över hur himla långt jag har kommit på min hälsoresa! Detta hade aldrig hänt om jag inte tagit mig i kragen och gått på dagens gruppass!

Ibland blir jag så j#¤%&a trött på en hel bunte träningsprofiler som i alla möjliga sammanhang dissar gruppträning. Oftast PTs som aldrig varit utan träning i mer än en timme och med ett helt batteri av PT-timmar att sälja... Ja jag förstår syftet med att ha en program anpassat till individ och där man har tydliga mål. Jag köper det och att det ger resultat. Men vad jag köper ännu mer är att bättre att jag rör mig en timme på ett pass med en instruktör i en grupp än att jag inte tränar alls. PUNKT!

Kommentarer

 1. Jag tycker också att grupp-pass är kanon! Faktiskt lyssnade jag på fitnesspodden för nån vecka sedan där dom erkände att det här med gruppträning kanske inte är så dumt (dom var väl tvungna att omvärdera när dom nu startat sina fitnesspartyn). Att gruppdynamiken faktiskt spelar roll och att det ger en extra kick att göra saker tillsammans! (no shit sherlock.... det har vi andra fattat för länge sedan, tänkte jag då). Jag älskar mina PT-timmar dom ger otroligt kvalitativ träning, men jag älskar också mina grupp-pass, dom ger mig andra saker. Det ena utesluter väl inte det andra tänker jag ;-) BRA KÖRT idag! Känslan när man liksom gjort sitt absolut bästa är så galet skön! Ha en fin söndagkväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det är ju mixen som är den bästa tycker jag! Det ena utesluter inte det andra. Lite egna pass med fokus och lite gruppass med pepp och träningsglädje -voila perfekta mixen :-) Tack för peppet och ha det gött!

   Radera
 2. Vad grym du är Tina! Och jag håller med, gruppträning är så jäkla grymt! :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det är grymt men vi väljer ju olika så när ska vi träna ihop ;-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass