Årets sista dag!

Jaha då var den här - årets sista dag! Har hunnit med promenad med maken i solsken och blåst. Nyårsgympat i Hjärup och ätit godaste laxen någonsin som jag fått i julklapp av jobb. Nu målas det naglar och sitts i fotbad samtidigt som jag kom på att det är på sin plats att göra någon typ av nyårskrönika i bloggen. Tänkte inte göra en enorm sammanfattning som jag brukar utan årets lärdom nyttjas även en dag som denna. Jag behöver inte göra allt till 100% utan vad är good enough...

Detta året har varit ett av de märkligaste åren, ett av de underbaraste åren, ett av de sorgligaste åren, ett av de gladaste åren, ett av det tuffaste åren men framför allt det år som jag utvecklades enormt som person. Livet har helt enkelt skett 2015 och som alla andra år så innebär det både höga toppar och djupa dalar. Att ta min VAM-tid var det bästa beslutet jag någonsin tagit förutom att gifta mig med världens bästa karl. Denna tiden har betytt otroligt mycket för mig och jag är så tacksam att jag haft möjligheten.

Detta året har verkligen haft ett grundläggande tema av "personlig utveckling". Vem är Tina som person, vad är viktigt och vad vill jag prioritera, hur vill jag leva mitt liv, vad vill jag jobba med, hur reagerar jag och varför, vad ska jag acceptera och vad vill jag förändra? Massa frågor som jag har landat i och kunnat ge svar på. Mycket fokus på mig själv, jobba med min självkänslan och hur jag hanterar min snuttefilt aka mat, socker, ätarbeteende. Och jag kan ärligt säga att jag går ur 2015 som en helt annan människa som känner sig självsäker, som är lugnare, som är positivare och som vet vad hon vill.

2015 har också varit ett kunskapens år för mig. Kanske inte så mycket professionellt utan mer på det personliga planet. Jag valde att vidareutbilda mig inom min hobby dvs kroppen och knoppen. Nya titlar på CV:et är: "Diplomerad Livstilsrådgivare" (näringslära/kostrådgivning/hälsoinspiratör/ beroende), kursen i "Mindful Eating" och sist men inte minst "Stresspedagog". Alla dessa utbildningarna har gett mig som person nya insikter, påmint mig om det jag vet och kan, nya verktyg, bekräftat det jag har känt instinktivt, nya kompisar och viktiga pusselbitar i självinsikt. Love att lära mig nya saker!

Under året har jag tränat på och jagat steg som vanligt. Det som är annorlunda mot förra året är att det har varit fokus på promenader ute i friska luften (återhämtning för mig och något som jag blivit beroende av för att må bra) och mycket träningspass i grupp (som gett mig träningsglädje och pepp). Jag har ju även varit ledare på Friskis i Cirkelgymmet med mina älskade seniorkompisar. Detta året har träningen gett mig många nya träningskompisar i alla åldrar som ger mig positiv energi. Träning för mig har jag kommit fram till är att kroppen får jobba, känna sig stark, känna sig rörligare, ett sätt att hantera mitt sockerberoende, ger mig återhämtning och lugn i sinnet.

Glädje över att ha funnit drömjobbet gör också att jag känner mig extra pepp inför 2016. Har varit många funderingar på hur vill jag jobba, med vad vill jag jobba, inom vilka område/branscher, vad är viktigt för mig på ett jobb m.m. Slutsatsen var att jag brinner för marknadsföring och det är det som jag ska jobba med. Dock inte i en "ätbar" bransch som Hemmakväll :-) Gick igenom den tuffaste rekryteringen jag varit med om och gick segrade ut med ett jobb i slutändan. Så jäkla stolt över mig själv och jag har verkligen hamnat rätt!

Detta året avslutas cirka 15 kilo lättare än när det startade vilket märks. Men kilona som smygit sig på i december märks också. Därför blir det liksom för många andra en nystart för mig imorgon. Har döpt projektet till "100 dagar mot en #starkochgladkropp". Men mer om det imorgon för nu ska årets sista promenad avverkas för att sedan piffa till denna donnan. Firar in 2016 med hopp, tillförsikt, lugn och glädje. 2016 ska bli ett av de bästa åren i mitt liv har jag bestämt!

Gott nytt 2016 till er alla!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass