Bästa födelsedagen!

Igår skrev jag på Instagram: "From detta året ska jag alltid fira min födelsedag på bästa möjliga sätt!" Hade en lite aha-moment nämligen på morgonkvisten. Att jag tyckte det var kul att fylla år. Vet inte när jag hade den känslan sist tänkte jag. Men efter lite reflektion kom jag fram till att efter min pappa gick bort för 10 år sedan så blev det inte "lika kul" med firande. Blev ju en jobbig påminnelse att någon saknades...

Fast fy va tråkigt att gå runt med den inställningen hela tiden - att det inte är kul att fylla år :-( Är det någon dag man ska fira är det väl för tusan sin födelsedag. Livet är verkligen för kort för att inte firas när det ger tillfälle känner jag idag! Kan ha en del att göra med livets senaste tråkighet i och med mammas Stefans bortgång men även att andra liknande händelse som nu händer i släkten. Det är ju tyvärr så att tråkigheter och dödsfall tillhör livet. Och när ens föräldrar och andra släktingar kommer upp sig i åldern så blir man mer och mer påmind. Även att jag blir äldre, kroppen ändras och man känner inte sig odödlig längre.

Därför tänker jag from nu fira det som firas kan med pompa och ståt. För livet blir ju faktiskt inte roligare än vad man gör det. Deppar man bara över tråkigheter så blir det inget vidare liv. Jag vill leva mitt liv till fullo. Jag vill fylla det med glädje. Jag vill fylla det med kärlek. Jag vill fylla det med energi. Jag vill fylla det med kuligheter. Jag vill fylla det med bra människor. Jag vill fylla det med firande. Mer firande åt folket helt enkelt :-)

Så igår vart det all in! Började med mysig morgonpromenad med maken. Efter det stark träning på Friskis med skratt. Och tom skönsång utav några av mina goa träningskompisar. Följt av mumsig lunch med mina kära, massa grattis på facebook och per sms, skön kvällspromenad med maken, glädja grannar med överbliven chokladkaka och pussa på vovve. För att avsluta med tända ljus i soffan med en go kopp te. En perfekt födelsedag tycker jag!

Detta året har verkligen lärt mig att allt handlar om inställning. Firar du din dag?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass