Veckans recept - GI Laxsoppa


Trots att jag reser mycket i jobb etc så försöker jag så gott det går att laga mat. Dock är väl ett önskemål att det ska bli oftare men ingen är perfekt :-) Tänkte dock dela med mig av mina recept jag stött på under min kamp mot kilona.

Dessa recept kan variera från frukostar till middagar. Men ska väl förvarna att efterrätter kommer det sällan skrivas om. Äter ju inte det förutom på min ätardag och emellan dem vill jag helst inte se några recept eller foto på gottigheterna. Detta får ni kolla på i andra bloggar.

Veckans recept är: GI Laxsoppa från boken "GI in the city" av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson.

Ingredienser (4 port):
100 gr champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
6 schalottenlökar
1 dl finhackad purjolök
2 dl färska broccolibuketter
olivolja
1 tsk curry
1 tsk torkad oregano
salt och svartpeppar
1 L fiskbulong
2 dl matgrädde (jag brukar ta havregrädde pga min laktosintolerans)
500 gr laxfile (köp färdigtärnad i frysdisken)
färsk hackad bladpersilja

Hacka champinjonera, paprikan, löken, purjolöken och broccolin i lagom mumsbitar. Häll oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna (utom broccolin) i kryddorna någon minut. Häll på vätskan och koka i ca 10 min. Lägg i laxen och broccolin och sjud i ca 5 min. Smaka av med salt, peppar ev. mer curry. Strö över persiljan och servera!

Detta är en mycket god soppa med lax och grönsaker som jag älskar. Jättelätt att göra och går bra att frysa in och ta med som lunchlåda på jobb. Har faktiskt också bjudit på denna soppa tillsammans med ett gott bröd och ett glas vitt - gjorde succe. Smaklig måltid och tipsa gärna mig om dina nyttiga recept!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass