Fortsätt till huvudinnehåll

Samlar energi!

Känner att jag behövde nog den här ledigheten mer än vad jag trodde eller innerst inne ville erkänna. Men så är det väl också så att när man blir mer avslappnad går man ner i sparläge och den här årstiden gör ju en inte piggare. Dessutom går jag på en rätt tuff diet vilket går bra men energin man har får man liksom spara till olika satsningar per dag som träning, städning eller social aktivitet. Plus jobbar med knoppen bland annat med hjälp utav Daily Journal tar sina krafter. Mycket tänkande.

Fast jag ser denna tiden som en chans att samla energi. Att mysa i soffan under en filt med en bok, tända ljus och en kopp te. Något jag gjort mycket de senaste dagarna. Känns liksom som ett uppdämt mysbehov i kroppen :-) Därför tar jag alla chanser just nu att bara vila och mysa. Går och lägger mig tidigt men ser till att komma upp på morgonen för att träna. Få frisk luft och jaga steg. Basta efter träningen, köra någon peeling, måla naglarna, smörja lite extra. Jag tar helt enkelt hand om mig själv!

Ligger dock inte helt på latsidan... Har fixat det sista med mitt pluggande för våren och när de sista bitarna kommit på plats så tänkte jag skriva lite om det. Svarat på mail och hjälpt fd kollegor, pratat med rekryterare och tackat nej till uppdrag och fixat inför Bokklubben imorgon då det är jag som ska presentera. Ja dagarna går och jag har inga problem att sysselsätta mig. Njuter av tiden och har det bra.

Kanske blir lite längre här emellan inläggen för jag har fullt med att mysa. Jobbar också på att skärm-detoxa mig lite. Inte ha TV:n på hela dagarna eller hänga framför datorn för att kolla om det hänt något de senaste fem minutrarna på fejjan. Eller att alltid ha mobilen till hands. Fast längtar du väldigt mycket efter att veta vad som händer i mitt liv rekommenderar jag dig Instagram eller att följa mig på Facebook.


Ta hand om dig!

Kommentarer

 1. Låter som att du har rätt sköna dagar! Man behöver samla energi emellanåt och ta hand om sig själv.
  Ta hand om dig!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut och jag tänkte ta vara på denna tiden på bästa sätt! Kram!

   Radera
 2. Låter som du tagit ett bra beslut. Fortsätt att ta hand om dig / Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen helt rätt och jag njuter av varje dag jag får! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…