Let the VAM begin!

Idag räknar jag som den officiella dagen för min VAM (dvs det jag kallar Vård av Mig) eftersom det är nu de flesta går tillbaka till jobbet. Känns både märkligt och skönt att ta denna tiden. Att ha lyxen, stödet och modet att kunna göra det. För det är jag tacksam! Är ännu inte riktigt klart vad jag ska plugga. Har två inriktningar som jag väljer mellan men i slutet på januari ska det vara klart. Under tiden kommer jag lägga min fokus på sockeravgiftning och att komma på banan med viktminskning samt avslappning/återhämtning.

Inledde dagen med mysig frukost, tända ljus och Daily Greatness Journal där jag svara på olika frågor och skriver ner min funderingar, kost och träning. Efter det blev det mitt livs första yogapass på Friskis & Svettis. Lite nervös innan för jag vet liksom aldrig vad jag ska förvänta mig. Har ju testat yoga innan men aldrig fastnat trots att jag verkligen tror det skulle göra mig gott. Har mest känt mig frustrerad för att "alla andra kan ha tårna bakom öronen", tappat fokus och legat i en hyperventilerande hög.

Laddad modet med att ta med min fina julklapp och inviga den. Lite som moraliskt stöd eller nåt. Men vet ni vad detta passade ju mig! Framför allt var det inte så pretentiöst om jag får lov att använda det ordet. Tidigare när jag testat yoga har det oftast varit bland de redan frälsta i en yogastudio. Då är det lätt att känna sig utanför innan man ens har gått in i lokalen. Här var det helt vanliga människor mjukisbyxor och t-shirts i alla åldrar. Och en mysig Wendy som med amerikansk brytning lugnt och fint guidade oss igenom passet.

För första gången kände jag ingen prestationsångest eller misslyckande känslor. Jag yogade på mitt sätt för mig själv. Som Wendy inledde passet med "det kvittar hur många andra människor det är i salen du yogar själv i din bubbla". Plus att detta var mer stretch, rörlighet och andning i lugn och behaglig takt. Ingen stress och inget andas precis så här där jag brukar loose it... Inte stressigt nu ska vi göra hundra positioner på 45 minuter, svettas som fasiken och böja kroppen i konstiga ställningar så att musklerna darrar. Inget fel på det men inte rätt för mig just nu!

Utan nej i andas i din egen takt men försök att göra detta långsamt och medvetet. Plus inte så jättemycket belastning på häl och svans så det funkade för mig.  Med det sagt så var det ändå en utmaning för det finns saker att jobba på. Speciellt att luta mig bakåt... Yikes! Och det som lugnade mig mest och fick mig att trivas var att Wendy visade olika varianter. Där jag i tidigare försök inte ens klarat "lägsta nivån" nu fick i vissa positioner känna mig stark och i andra medel/nybörjare. Det gör väldigt mycket för självförtroendet som för mig när det gäller yoga har varit lika med noll om inte på minus.

Känns som detta kan bli en bra inkörsport till mental återhämtning, lugna ner andningen och för musklerna att mjukas upp. Lite grann som yoga rookie camp! Me like! Dock väldigt kallt i salen så nästa gång ska jag ha mer värmande kläder. Men hela dagen har jag känt ett lugn i kroppen och en skön rörlighet så detta ska bli min nya onsdagsvana! Min fokus idag har alltså varit att landa i mitt VAM-beslut och börja andas igen. Vad väljer du att fokusera på och vad känner du tacksamhet för?

Viktigt att matcha sin yogamatta tycker jag...

Kommentarer

 1. Bra inledning på ditt VAM / Kram M

  SvaraRadera
 2. Jag har en likadan, superbra OCH jag har trillat dit för yoga, så härligt! Jag testar allt från hot yoga till yogalates.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem kunde tror att vi skulle bli yogafantaster Alex :-)

   Radera
 3. Vad härligt att höra att du gillade yogan. Jag finns här som din yoga-PT när du är redo för det. 😃 Jag har just börjat med min Daily greatness journal, så fin bok och så spännande det ska bli att använda den. Och ja, vi ses på Gerdahallens inspirationsdag. 😃 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska bli min onsdagsstandard :-) Du en fundering kring den "stora" daily journalen - är den uppbyggd på datum eller man börjar när som under året? Och va kul att vi ses på Gerda! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass