Hur ens målsättningar ändras

Mitt mål är en stark och glad kropp men målsättningen de senaste månaderna har ändrats. Tidigare för mig har mottot vara "att träna mig ner i vikt" men nu vänder jag på steken. Nya mottot är "jag äter mig ner i vikt". För oavsett hur hårt och hur ofta jag tränar så kommer jag inte få till en långsiktig viktminskning om jag inte sköter kosten. Jag kan ju inte heller "köra samma sak och förvänta sig ett annat resultat" utan fokusen läggs om.

Träning för mig är ju numera en vana, en rutin. Ja jag kanske missar något pass här och där men jag vet att några längre träningsuppehåll kommer jag inte göra frivilligt. Jag mår för bra när jag tränar. Stela leder och muskler mjukas upp, jag får mindre ont, jag får en endorfinkick, jag får ett lugn i kroppen, min kropp mår bra av att svettas m.m. Jag mår helt enkelt bra! Därför känner jag att min energi ska inte läggas på att få in träningen i mitt liv för den är ju redan här för att stanna.

Men det som är skillnaden med min träning idag och för 1 år sedan är att nu kör jag mitt race. Jag har slutat jämföra mig så mycket med vad andra kan eller vill. Jovisst att sätta tresiffrigt i marklyft hade ju varit kul men nä det motiverar mig inte alls. Eller vad någon annan pressar i bänk eller vilken cirkuskonst de kan utföra. Jag bryr mig helt enkelt inte längre. De som vill göra det och har det som mål får göra det så fokuserar jag på mitt.

Tidigare har jag sett ett träningsevent som värsta chansen till att träna en hel dag för då går jag ner i vikt... Jo eller hur? Snarare tvärtom! För dels bli jag ju mycket mer hungrig och vräker i mig saker hela tiden. Ett proteinbar här och en banan här och lite läskeblask här. Plus extra storlunch för det måste jag ju nu när jag tränat så hårt. Och på kvällen unnar jag mig en riktigt god (och stor) middag plus en massa snask. Går ju bra då Jensen att få stålplattan att visa minus...

Många inkluderat mig själv har nog satt upp målet att tränar jag bara på måndagen så blir det en bra träningsvecka. Tänk om jag gör det omvända dvs jag väljer bra matval på måndagen för att starta veckan på bästa sätt för jag vet att träningen kommer jag sköta ändå. Det jag ska få in rutin på är ju att sköta kosten på ett optimalt sätt för mig. Så att jag mår bra och får de resultat jag önskar. Likaså att istället för att tänka jag ska träna en timme extra denna veckan för att få ett minus så är det en bättre investering för mig att lägga den timmen på att planera, köpa in och laga bra mat.

Kommentarer

 1. Hoho skall du gå på Blogger Camp :)???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr inte för det är verkligen jättekul! Hade jättegärna velat gå men som fattig student så finns inte pengarna till ett sådant äventyr i år. Ska du gå?

   Radera
 2. Det där låter verkligen som en bra idé Tina! Maten sägs ju vara A och O. Lycka till! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nellie! Ja men det är den verkligen. Kram!

   Radera
 3. Hej Tina, ett varmt tips är att kika upp FAA. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym! Jag har full koll på det men just nu känns det inte som ett alternativ för mig. Men vem vet i framtiden. Tack ändå!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass