Snygg naken?

Läser ofta att "man vill gå ner i vikt, träna eller vad det nu kan vara för att se snygg ut naken". Vad det är/ser ut är väldigt individuellt och visst tidigare har det varit en del av målet även för mig. Eller snarare att känna mig mer bekväm i min birthday suit. Fast denna gången är det faktiskt helt andra orsaker som gör mig motiverad att ta tag i kilona.

Dels är jag väldigt trött på att mitt sockerberoende och ätande styr mitt liv. Det är inte jag som sitter i förarsätet utan det vita giftet känns det som. Och dels är jag otroligt TRÖTT på att ha ont!!! Det är precis som krämporna smyger på mig när jag närmar mig 80 kilo och över. Alla extra kilona och sockret gör att:
 • Mina fötterna eller snarare trampdynorna är otroligt ömma. Glöm fina klackskor och vad glad för gympaskor...
 • Min hälsporre blir snabbt sämre vilket gör det svårt för mig att träna vissa saker och gå längre sträckor.
 • Mina knä ömmar och att tex göra knäböj gör bara ont.
 • Svåra smärtor i huden framför allt höfterna till den punkten att bara maken råkar luta sin arm mot min höft så skriker jag till. Huden är bara så öm antagligen för att den är utspänd.
 • Min längdrygg ömmar hela tiden. Antagligen för att dels så ska alla kilon bäras upp och dels för att jag inte får någon avlastning för ryggen vid vila. Alla kilon runt mittenpartiet och ömma höfter gör att det är väldigt svårt för mig att hitta en bekväm sovposition.
 • Torra utslag/eksem på kroppen och min hud på fötterna blir ännu sämre och sprickor.
 • Min rörlighet försämras drastisk och jag blir smidig som en strandad val (bokstavligen)
 • Väldigt andfådd utav minimal ansträngning - vi pratar om att tex resa sig upp ur soffan.
 • Väldigt jobbigt att böja sig ner och få på sig skorna.
 • Inflammationer tex öronen, förkylningar, muskelfästen som gör väldigt ont.
 • Att jag inte kunna gå ordentligt utan jag får vagga fram då låren tar emot.
 • Att jag blir trött snabbt och har låg energi.
 • ...
Sen ska vi ju inte prata om andra saker som kan dyka upp om det får fortsätta tex diabetes. Så i mitt fall pratar vi inte om trivselkilona efter jul eller att jag vill se snygg ut naken. Jag vill inte ha ont!!! Är så trött på det att jag blir gråtfärdig. Detta är min motivation just nu. Vad blir du motiverad av och vilka skäl har du för din livsstilsförändring?

Kommentarer

 1. Jag vill bli pigg och inte vara så trött, mer energi helt enkelt. Jag är otroligt stel i höfterna och ryggen så där vill jag träna upp rörligheten. Sedan vill jag gå ner i vikt och se snygg ut naken också, men utan lite extra energi kommer det inte att bli så. Så jag tänkte börja med yoga (yin yoga) för rörlighetens skull och mindfulness. /Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den där rörligheten är otroligt viktig Ulrika! Jag har också bestämt mig för att ge yogan en ärlig chans detta året så heja oss!!!

   Radera
 2. Oh, vilken svår fråga! JAg försöker gå från att tänka jag-borde-gå-ner-så-att-andra-inte-ska-tycka-att-jag-är-tjock, till jag-borde-träna-mer-för-att-orka-mer-och-sova-bra, till andra tankar som t ex att det kanske bara är som jag inbillar mig? Jag litar inte på någon som säger att jag väger lagom, för det jag har ju "aldrig" gjort, men med åren har jag lärt mig att det är mycket hjärnspöken hos fru Carlsson. Denne har också en skev självbild, som inte alltid är realistisk. Ah... jag vet inte... nu kör vi hård LCHF, för maken är uppe i över 100, och jag är trött på volanger som hänger när man tar på sig byxor. Så, för att avsluta denna långa harang: vad motiverar mig? Lite fåfänga, lite sunt förnuft, lite galenskap och lite bekvämlighet. Stor kram till dig, Tina, och vet att JAG TROR ATT DU KLARAR DET!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du de där hjärnspökena... Men låter som en bra blandning av motivation! Tack för att du alltid peppar!!! Heja oss!!! Kram!

   Radera
 3. Hej
  Min motivation är att slippa få ont. Får ofta ont i kontorsmusklerna när jag inte tränar och då vet jag att det är dags igen.
  Jag ska gå Pauluns kostrådgivningskurs för min egen skull så jag lär mig att äta rätt.
  Vet att du provat LCHF men har du provat ta bort gluten? läste någonstans att det är upphov till många av dom problem du har.
  Heja dig som kämpar på.
  Har följt din blogg till och från och förstår vad du kämpar mot.
  Se snygg ut naken är inte prio ett det är att få en kropp som håller och som man kan köpa kläder som passar till.
  Kämpa på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du ska läsa kostrådgivning! Det har ju jag också gjort. Absolut visst är det så att gluten skapar en del bekymmer i kroppen och min definition av LCHF är ju att äta så "ren mat" och där ingår att undvika tex gluten i form av kakor. Det är bara det att teorin är en sak men praktiken kan bli en annan så som det blivit ett tag. Men nu är det tillbaka på banan som gäller. Lycka till med utbildningen och tack för ditt pepp!!!

   Radera
 4. Jessica Danefors4 januari 2015 kl. 19:40

  Hej!
  Rek.dig att ta kontakt med Kicki Käller på Arteget(gamla lchf butiken, hon är utbildad av Bitten Johnsson) och göra en sockerdetoxvecka och en biokemisk reparation. Tyvärr finns det inga genvägar du är beroende och behöver behandling därefter,
  det är en hjärnsjukdom du har inget att säga till om klipp banden till socker och du mår bättre till slut. Botten ska vara nådd för att kunna ta sig upp.Bitten Johnsson kan du även lyssna på på You Tube, man får många aha upplevelser.
  Håller tummarna hårt för dig, du fixar detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Jessica! Hoppas allt är bra. Ja jag har faktiskt det på "att undersöka listan" plus en kurs i sockerberoende för att lära mig mera. Tack för tipset och för tummarna :-) Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass