Fortsätt till huvudinnehåll

Hur ofta äter du?

Hur ofta ska man äta egentligen? Många tips man läser är ju att äta ofta, i alla fall i träningssvängen upplever jag. Det är frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och mellanmål. Jag har köpt detta rakt av men ändå har det inte riktigt funkat för mig. Det har helt enkelt inte känts rätt i kroppen även om jag kände att jag behöver fylla på regelbundet. Det har känts som det skapat sug efter mer hela tiden. Jag är hungrig, sugen, mätt samtidigt men mest bara SUGEN :-(

Jag behöver frukost, lunch och middag vid regelbundna tiden och går det mer än 4 timmar mellan målen så spårar det ur. Mitt blodsocker blir väldigt lågt och jag kan inte kontrollera mitt ätande.Vid de tillfällena får jag ibland bara säga till maken - ge mig bara mat. Är vi ute och ska beställa så kan jag inte välja alternativ utan vill ha hela menyn. Då är det bara att be om hjälp och säga kodorden till världens bästa maken. "Nu är jag för hungrig bestäm du vad jag ska äta". Därför känner jag att tex periodisk fasta inte skulle funka för mig för då blir jag för låg och sedan kan jag inte hantera matsituationer. Medans för andra funkar detta alldeles utmärkt och de mår strålande.

Likaså med 5:2. Tror det fungerar ypperligt för vissa individer framför allt de som inte har några matnojor och då är det ju bara att köra på. I dagarna tog jag mig en rejäl funderare över varför jag helt plötsligt tyckte att detta var en bra idé när jag innerst inne vet vad som funkar för mig. Häromdagen trillade polletten ner. Jo för att "spara kalorier" till en massiv ätardag på helgen då jag drömde om att frossa i sötsaker. Eehh kanske lite fel skäl till att köra 5:2...

Plus att jag vet ju att för mig som individ funkar det bäst med 4 mål mat per dag (frukost kl 9, lunch 12.30/13.00, middag 16.30 och mellanmål 20.00). Vissa dagar kanske det blir ett extra mini-mellanmål för att anpassa till min träning och ibland blir det mellanmål innan träningen vid 16.30 för att sedan äta lite mer vid det senare målet efter träning. Eller ibland när man är bortbjuden så kan ju inte alla andra anpassar sig till min time schedule :-) Dock håller dessa fyra målen mig stabil i blodsockret, lagom hungrig till det är dags att äta och lagom mätt när jag fördelar mitt matintag jämnt under dagen.

Hur ofta äter du? Kör du periodisk fasta eller 5:2?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…