Lugna saker!

Förutom träning så håller jag på att komma underfund med saker som gör mig lugn. Istället för att äta socker för att få ner min inre och yttre stress så vill jag hitta ersättare. Aktiviteter jag kan ta till hjälp när jag känner mig uppjagad vilket leder till att jag blir sugen. Liksom det finns andra trix för att hindra mitt sug tex se till att dricka mycket vatten för de dagar jag missar det sätter suget in eller när jag inte fått sova tillräckligt eller om jag börjar dagen med vitt bröd så är det kört.

Har alltid trott att det är sockret som är min största bov men efter rannsakan så har jag kommit fram till att vitt mjöl är det som leder mig in i fördärvet dvs att när jag fått i mig det så blir jag mer och mer sugen vilket gör att jag tar till socker i nästa steg. Lite grann som en trestegsraket a la hur det eskalerar... Steg 1) vitt bröd/pizza, steg 2) kanelbullar/wienerbröd/vetebullar, steg 3) lösgodis/choklad, steg 4) ALLT!

Nä bara för att jag skapar denna listan så betyder inte det att jag inte kan trilla dit. Men den kanske ger mig ett verktyg att ta till när suget sätter in. Att försöka stoppa reptilhjärnan och agera på impuls är jättesvårt där steg 1 är kosten enligt min rannsakan ovan. Men att ha ett tyngre artilleri i bakfickan att ta till som ger mig en större chans att stoppa mig i tid kan ju inte vara fel. Mina tankar är också att lära mig mer om andningsteknik/mindfulness för det tror jag kan hjälpa mig men en sak i taget. Så här kommer min lista som jag tänkte att jag kan fylla på vartefter som jag kommer på vad som funkar.

 • en varm dusch
 • att mysa i soffan under en filt gärna med tända myseljus
 • dofta på blommor
 • gosa med hundar
 • att sova/vila
 • en varm kopp te
 • att se en bra film med maken
 • att läsa en bok/blogg/tidning
 • att måla naglarna
 • att promenera
 • rutiner/planering gör mig lugn
 • varm mat
 • massage/spa/fotbad
 • frisk luft
 • att lyssna på musik/poddar
 • att cykla
 • att planera min mat och följa planen
 • att äta proteiner
 • att pyssla om min kropp tex scrubb/ansiktsmask
 • att kramas (speciellt med maken :-))
 • att ha i ordning kring mig/huset (för mycket stök = för mycket stök inombords)
 • att skratta
 • att umgås med goa vänner
Vad gör dig lugn?

Kommentarer

 1. Shoppa kläder i rätt storlek, det gjorde att jag klarade mig från skräpmat igår!!! Vill ju inte sabba det jag byggt upp ;)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja dig detta fixar du!!! Ja lärdom för mig är att jeansen ska aldrig glömmas bort utan användas regelbundet...

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass