Vågande Tina!

Vet ni vad? Jag är lite modig - joho det är sant! I lördags var jag ju på mitt först Cirkelfys-pass vilket är cirkelträning a la Friskis. Jättekul och svettigt. Men när ledaren gick igenom de 10 stationerna var en av dem ställ dig på knä på en pilatesboll och håll balans (se bilden nedan). Min absolut första tanke var that ain´t gonna happen och jag får göra en alternativ övning. Fast sen blev jag trött på mig själv. Varför ratar jag övningen utan att ens ha testat bara för att jag är feg?

Lånat bilden från dintraning.se


För det var faktiskt sanningen. Jag var rädd för att trilla av och slå mig så därför testar jag inte ens att göra det för då är jag ju safe... Suck den där hjärnan men jag bestämde mig för att jag ska i alla fall testa. Nä jag kom inte upp på bollen i en så snygg pose eller kunde ens hålla balansen över en sekund. Men vet ni vad - JAG FÖRSÖKTE ÅTMINSTONE!!! Så stolt över mig själv och på Flex Soften gjorde jag något annat av bara farten. Finns en övning där man ska ligga på rygg på golvet, kura ihop sig som en boll och gunga upp i typ en sit-ups liknande position.

När jag var på passet häromdagen så bara skippade jag den direkt pga min svanskota. Som visserligen inte gör ont för jämnan nu men som brukar ogilla den typen av övningar skarpt. Men nu jäklar så skulle fru Jensen helt plötsligt göra den. Åter igen med tanken att jag ska i alla fall testa. Men okej inte det smartaste för detta tyckte svansen verkligen inte om. Prövade några gånger men fick ge upp för det gjorde så jäkla ont och jag är fortfarande öm. Så ibland är det inte så bra att vara modig ;-)

Fast det ignorera jag åter igen ikväll för då ska jag våga mig på mitt livs första Intervall Flex* och det här hemma runt husknuten. Friskis håller nämligen pass i skolan som ligger typ 500 meter hemifrån och just ikväll står detta på schemat. Dels så har jag aldrig gått på pass där så modigt att gå dit plus att våga testa detta passet tycker jag. Jag hoppas bara att jag är rustad för tuff träning...

Under första hälften av passet utmanas kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränas rörlighet i ett dynamiskt flöde. De muskler du tröttar ut i intervalldelen, sträcks ut och blir rörliga, smidiga och avslappnade i flexdelen. Detta pass lämnar du med nöjt leende, om du gillar att ta i och är rustad för tuff träning.

Kommentarer

 1. IntervallFlex är superkul - det är mitt favoritpass på Friskis. Kör hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vart kul men min häl är inte med mig :-(

   Radera
 2. Modigt och jäkla duktig av dig att lämna "trygghetszonen" / Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack M - ja jag känner mig modig :-) Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass