Hur ofta äter du?

Hur ofta ska man äta egentligen? Många tips man läser är ju att äta ofta, i alla fall i träningssvängen upplever jag. Det är frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och mellanmål. Jag har köpt detta rakt av men ändå har det inte riktigt funkat för mig. Det har helt enkelt inte känts rätt i kroppen även om jag kände att jag behöver fylla på regelbundet. Det har känts som det skapat sug efter mer hela tiden. Jag är hungrig, sugen, mätt samtidigt men mest bara SUGEN :-(

Jag behöver frukost, lunch och middag vid regelbundna tiden och går det mer än 4 timmar mellan målen så spårar det ur. Mitt blodsocker blir väldigt lågt och jag kan inte kontrollera mitt ätande.Vid de tillfällena får jag ibland bara säga till maken - ge mig bara mat. Är vi ute och ska beställa så kan jag inte välja alternativ utan vill ha hela menyn. Då är det bara att be om hjälp och säga kodorden till världens bästa maken. "Nu är jag för hungrig bestäm du vad jag ska äta". Därför känner jag att tex periodisk fasta inte skulle funka för mig för då blir jag för låg och sedan kan jag inte hantera matsituationer. Medans för andra funkar detta alldeles utmärkt och de mår strålande.

Likaså med 5:2. Tror det fungerar ypperligt för vissa individer framför allt de som inte har några matnojor och då är det ju bara att köra på. I dagarna tog jag mig en rejäl funderare över varför jag helt plötsligt tyckte att detta var en bra idé när jag innerst inne vet vad som funkar för mig. Häromdagen trillade polletten ner. Jo för att "spara kalorier" till en massiv ätardag på helgen då jag drömde om att frossa i sötsaker. Eehh kanske lite fel skäl till att köra 5:2...

Plus att jag vet ju att för mig som individ funkar det bäst med 4 mål mat per dag (frukost kl 9, lunch 12.30/13.00, middag 16.30 och mellanmål 20.00). Vissa dagar kanske det blir ett extra mini-mellanmål för att anpassa till min träning och ibland blir det mellanmål innan träningen vid 16.30 för att sedan äta lite mer vid det senare målet efter träning. Eller ibland när man är bortbjuden så kan ju inte alla andra anpassar sig till min time schedule :-) Dock håller dessa fyra målen mig stabil i blodsockret, lagom hungrig till det är dags att äta och lagom mätt när jag fördelar mitt matintag jämnt under dagen.

Hur ofta äter du? Kör du periodisk fasta eller 5:2?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass