Fortsätt till huvudinnehåll

Kär i cykling tror jag

På cykeln kan jag ta i så lungorna bränner, hjärtat pumpar, låren kvider och svetten forsar. Vissa delar får jag till på intervallpasset på crossen eller i styrketräningen. Men inte den fullständiga kombon plus frisk luft. Jag tror jag har blivit kär i cykling. Är väl min fars dotter :-) Min pappa cyklade nämligen ett par mil till jobb varje dag i ur och skur. Deltog även i diverse lopp som Ringsjön Runt. Så det är kanske det där äpplet inte faller långt ifrån trädet som jag upptäckt...

Därför är jag lite ledsen idag att detta är sista "cykla till jobbet"-dagen. Efter semester är det ju nytt jobb som gäller och då blir det lite långt att cykla. Tradigt :-( Så utmaningen för mig blir att behålla motivationen och suget efter cykling så att jag gör det ändå. Kanske tar en kvällstur efter jobb för att få upp flåset eller på helgen. Plus att cykla till de aktiviteter jag kan. Har ni några tips hur jag ska fortsätta cykla?

Glad tjej!

Kommentarer

 1. Cykla till gymmet är klockrent, då har man fixat det mesta av uppvärmningen. Går det att cykla en del av sträckan till jobb kanske? Cykla en bit och åka kollektivt eller tvärtom? Ställa bilen på nån Park & Ride och ha cykeln där och cykla sista biten?
  Annars kan man faktiskt också ge sig den på att cykla varje gång man ska handla. Med en bra ryggsäck och cykelväskor klarar man sig långt så länge man inte ska handla allt för mycket som är jättetungt eller tar mycket plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nope tyvärr kommer det att bli för komplicerat då jag måste se till att få in gympassen på morgnarna. Kommer köpa årskort på F&S i Landskrona för det ligger 5 min från nya jobb och ta styrkan på morgnarna. Så det får helt enkelt bli på kvällar/helger tex när jag har aktiviteter i Lund efter jobb. Precis man kommer långt med cykel tex att handla så jag får hitta de sätten istället.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…